Cuketová ‚lízátka‘

Cuketová ‚lízátka‘

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1037 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 77 g
Tuky 60 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní nápad na zahradní oslavu – tahle vtipná zeleninová ‚lízátka‘ se dobře drží a pohodlně jedí.

Související recepty

Suroviny

cuketa 8 ks
baby
citron 2 ks
z 1 nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva, 1 rozpůlený
oregano 2 PL
sušené
chilli sušené 1 PL
med 2 PL
tekutý
olivový olej 4 PL
sůl špetka
pepř 1 ČL
čerstvě mletý, černý

1 Cukety ze strany od stopky ořízněte a nakrájejte každou na 3 stejné kousky, ty vložte do mělké nádoby či pekáčku.

2 V misce smíchejte všechny ostatní ingredience. Polovinu vzniklé směsi rovnoměrně nalijte na cukety, zbytek uchovejte zakrytý v lednici. Cukety jemně promíchejte a marinujte nejméně 3 hodiny, nejlépe však přes noc v lednici.

3 Zkrácené špejle namočte na 30 minut do studené vody a pak na ně napíchněte podélně kousky cuket jako lízátka.

4 Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na střední teplotu. Vložte na ně rozpůlený citron řeznými stranami dolů a napíchnuté cukety, které grilujte a otáčejte ze všech stran, dokud se na nich neobjeví mřížky grilu a cukety nezměknou. Podávejte s odloženou polovinou omáčky k namáčení a s grilovanými půlkami citronu.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete baby cuketky, můžete stejným způsobem marinovat a pak grilovat kostky větších cuket, ty ale předem zbavte vodnatých semínek.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit