Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketová ‚lízátka‘

Luxusní nápad na zahradní oslavu – tahle vtipná zeleninová ‚lízátka‘ se dobře drží a pohodlně jedí.

Vydání: 2020/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT10M
Zelenina

Ingredience

    • 8 baby cuketek
    • 2 citrony, z 1 nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva, 1 rozpůlený
    • 2 lžíce sušeného oregana
    • 1 lžíce chilli vloček
    • 2 lžíce tekutého medu
    • 4 lžíce olivového oleje
    • pořádná špetka soli
    • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře

Příprava jídla

1 Cukety ze strany od stopky ořízněte a nakrájejte každou na 3 stejné kousky, ty vložte do mělké nádoby či pekáčku.

2 V misce smíchejte všechny ostatní ingredience. Polovinu vzniklé směsi rovnoměrně nalijte na cukety, zbytek uchovejte zakrytý v lednici. Cukety jemně promíchejte a marinujte nejméně 3 hodiny, nejlépe však přes noc v lednici.

3 Zkrácené špejle namočte na 30 minut do studené vody a pak na ně napíchněte podélně kousky cuket jako lízátka.

4 Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na střední teplotu. Vložte na ně rozpůlený citron řeznými stranami dolů a napíchnuté cukety, které grilujte a otáčejte ze všech stran, dokud se na nich neobjeví mřížky grilu a cukety nezměknou. Podávejte s odloženou polovinou omáčky k namáčení a s grilovanými půlkami citronu.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete baby cuketky, můžete stejným způsobem marinovat a pak grilovat kostky větších cuket, ty ale předem zbavte vodnatých semínek.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostré vepřovo-ananasové špízy

Kořeněné špízy s halloumi a melounem

Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

Přidat komentář