Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Tato řecká specialita napíchnutá na špejli bude zaručeně hitem každé letní grilovačky!

Vydání: 2020/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT8M
Kuře Řecká

Ingredience

    • 5 lžic řeckého jogurtu
    • 5 snítek tymiánu, lístky odrhnuté a nasekané najemno
    • 1 limeta, jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva + klínky k podávání
    • 2–3 lžíce srirachy (nebo jiné asijské chilli omáčky), podle chuti
    • 1/2 svazku koriandru, lístky a stonky nasekané najemno
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 pořádné špetky soli
    • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
    • 800 g kuřecí prsou, nakrájených na silnější proužky

Příprava jídla

1 V misce smíchejte jogurt, tymián, limetovou kůru i šťávu, srirachu, koriandr, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte. Do vzniklé marinády vložte proužky kuřecích prsou a dobře je v ní obalte ze všech stran. Pak zakryjte a nechte marinovat v lednici 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.

2 Maso vyndejte z ledničky asi hodinu před grilováním a nechte je dojít do pokojové teploty.

3 Namočte asi 26 špejlí do studené vody na 30 minut nebo použijte kovové jehly.

4 Gril rozpalte na vysokou teplotu. Potom kousky naloženého masa napichujte na dvojice připravených špejlí.

5 Souvlaki grilujte 3–4 minuty, potom je otočte a opečte ještě z druhé strany dozlatova. Podávejte s klínky limety na pokapání.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostré vepřovo-ananasové špízy

Kořeněné špízy s halloumi a melounem

Cuketová ‚lízátka‘

Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

Přidat komentář