
Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě
Tato řecká specialita napíchnutá na špejli bude zaručeně hitem každé letní grilovačky!
Ingredience
- 5 lžic řeckého jogurtu
- 5 snítek tymiánu, lístky odrhnuté a nasekané najemno
- 1 limeta, jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva + klínky k podávání
- 2–3 lžíce srirachy (nebo jiné asijské chilli omáčky), podle chuti
- 1/2 svazku koriandru, lístky a stonky nasekané najemno
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 pořádné špetky soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 800 g kuřecí prsou, nakrájených na silnější proužky
Příprava jídla
1 V misce smíchejte jogurt, tymián, limetovou kůru i šťávu, srirachu, koriandr, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte. Do vzniklé marinády vložte proužky kuřecích prsou a dobře je v ní obalte ze všech stran. Pak zakryjte a nechte marinovat v lednici 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.
2 Maso vyndejte z ledničky asi hodinu před grilováním a nechte je dojít do pokojové teploty.
3 Namočte asi 26 špejlí do studené vody na 30 minut nebo použijte kovové jehly.
4 Gril rozpalte na vysokou teplotu. Potom kousky naloženého masa napichujte na dvojice připravených špejlí.
5 Souvlaki grilujte 3–4 minuty, potom je otočte a opečte ještě z druhé strany dozlatova. Podávejte s klínky limety na pokapání.
Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář