Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1398 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 38 g
Tuky 39 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato řecká specialita napíchnutá na špejli bude zaručeně hitem každé letní grilovačky!

Suroviny

jogurt řeckého typu 5 PL
tymián 5 snítek
lístky odrhnuté a nasekané najemno
limeta 1 ks
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva + klínky k podávání
sriracha 2 PL
(nebo jiné asijské chilli omáčky), podle chuti
koriandr 0.5 svazku
lístky a stonky nasekané najemno
olivový olej 2 PL
sůl 2 špetky
pepř 1 ČL
čerstvě mletého černého
kuřecí prsa 800 g
nakrájených na silnější proužky

1 V misce smíchejte jogurt, tymián, limetovou kůru i šťávu, srirachu, koriandr, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte. Do vzniklé marinády vložte proužky kuřecích prsou a dobře je v ní obalte ze všech stran. Pak zakryjte a nechte marinovat v lednici 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.

2 Maso vyndejte z ledničky asi hodinu před grilováním a nechte je dojít do pokojové teploty.

3 Namočte asi 26 špejlí do studené vody na 30 minut nebo použijte kovové jehly.

4 Gril rozpalte na vysokou teplotu. Potom kousky naloženého masa napichujte na dvojice připravených špejlí.

5 Souvlaki grilujte 3–4 minuty, potom je otočte a opečte ještě z druhé strany dozlatova. Podávejte s klínky limety na pokapání.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit