0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1398 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 38 g
Tuky 39 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato řecká specialita napíchnutá na špejli bude zaručeně hitem každé letní grilovačky!

Suroviny

jogurt řeckého typu 5 PL
tymián 5 snítek
lístky odrhnuté a nasekané najemno
limeta 1 ks
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva + klínky k podávání
sriracha 2 PL
(nebo jiné asijské chilli omáčky), podle chuti
koriandr čerstvý 0.5 svazku
lístky a stonky nasekané najemno
olivový olej 2 PL
sůl 2 špetky
pepř 1 ČL
čerstvě mletého černého
kuřecí prsa 800 g
nakrájených na silnější proužky

Postup

1

V misce smíchejte jogurt, tymián, limetovou kůru i šťávu, srirachu, koriandr, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte. Do vzniklé marinády vložte proužky kuřecích sou a dobře je v ní obalte ze všech stran. Pak zakryjte a nechte marinovat v lednici 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.

2

Maso vyndejte z ledničky asi hodinu před grilováním a nechte je dojít do pokojové teploty.

3

Namočte asi 26 špejlí do studené vody na 30 minut nebo použijte kovové jehly.

4

Gril rozpalte na vysokou teplotu. Potom kousky naloženého masa napichujte na dvojice připravených špejlí.

5

Souvlaki grilujte 3–4 minuty, potom je otočte a opečte ještě z druhé strany dozlatova. Podávejte s klínky limety na pokapání.

Foto: Alex Luck, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit