Tato řecká specialita napíchnutá na špejli bude zaručeně hitem každé letní grilovačky!
Suroviny
Postup
V misce smíchejte jogurt, tymián, limetovou kůru i šťávu, srirachu, koriandr, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte. Do vzniklé marinády vložte proužky kuřecích sou a dobře je v ní obalte ze všech stran. Pak zakryjte a nechte marinovat v lednici 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.
Maso vyndejte z ledničky asi hodinu před grilováním a nechte je dojít do pokojové teploty.
Namočte asi 26 špejlí do studené vody na 30 minut nebo použijte kovové jehly.
Gril rozpalte na vysokou teplotu. Potom kousky naloženého masa napichujte na dvojice připravených špejlí.
Souvlaki grilujte 3–4 minuty, potom je otočte a opečte ještě z druhé strany dozlatova. Podávejte s klínky limety na pokapání.
Foto: Alex Luck, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media