Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1398 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 38 g
Tuky 39 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato řecká specialita napíchnutá na špejli bude zaručeně hitem každé letní grilovačky!

Suroviny

tymián 5 snítek
lístky odrhnuté a nasekané najemno
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva + klínky k podávání
sriracha 2 PL
(nebo jiné asijské chilli omáčky), podle chuti
koriandr čerstvý ½ svazku
lístky a stonky nasekané najemno
olivový olej 2 PL
sůl 2 špetky
pepř 1 ČL
čerstvě mletého černého
nakrájených na silnější proužky

Postup

1

V misce smíchejte jogurt, tymián, limetovou kůru i šťávu, srirachu, koriandr, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte. Do vzniklé marinády vložte proužky kuřecích sou a dobře je v ní obalte ze všech stran. Pak zakryjte a nechte marinovat v lednici 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.

2

Maso vyndejte z ledničky asi hodinu před grilováním a nechte je dojít do pokojové teploty.

3

Namočte asi 26 špejlí do studené vody na 30 minut nebo použijte kovové jehly.

4

Gril rozpalte na vysokou teplotu. Potom kousky naloženého masa napichujte na dvojice připravených špejlí.

5

Souvlaki grilujte 3–4 minuty, potom je otočte a opečte ještě z druhé strany dozlatova. Podávejte s klínky limety na pokapání.

Foto: Alex Luck, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...