
Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou
Kuře v lahodné marinádě zůstane krásně šťavnaté a na povrchu díky medu báječně karamelizované.
Ingredience
- 8 kuřecích horních stehen
- 4 lžíce omáčky hoisin
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžíce medu
- 1,5 lžičky čínského koření pěti vůní
- 3cm kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
- 2 stroužky česneku, prolisované
- sůl
- 2 svazky jarní cibulky, na šikmé plátky
- 50 g oříšků kešú
- dušená jasmínová rýže k podávání
Příprava jídla
1 Do každého kuřecího stehna udělejte 2–3 zářezy. V misce smíchejte omáčku hoisin, sezamový olej, med, koření, zázvor a česnek a trochu soli. Směs přelijte přes kuře a vmasírujte do masa, zakryjte a nechte marinovat nejméně 30 minut nebo déle, viz Něco navíc.
2 Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuřecí kousky naskládejte kůží nahoru do pekáčku, přelijte zbylou marinádou a dejte na 35 minut do trouby. V polovině doby pečení pekáč vytáhněte a marinádu přelijte přes stehna.
3 Do pekáčku přidejte nasekané cibulky i oříšky kešú a vraťte na 5–7 minut do trouby. Podávejte s rýží.
NĚCO NAVÍC
Kuřeti prospěje, pokud si v marinádě poleží déle. Máte-li tu možnost, nechte ho marinovat nejlépe přes noc.
Přidat komentář