0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

4.4/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1302 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 208 g
Tuky 19 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní polévka vás spolehlivě ochrání před jarními virózami. Ve spěchu můžete použít i kupovanou zelenou kari pastu.

Suroviny

šalotka 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 3 stroužky
citronová tráva 1 ks
pouze spodní bílá část najemnou pokrájená
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný, nadrobno
chilli paprička 1 ks
bez semínek
kokosový olej 1 PL
vývar zeleninový 1 l
sůl
střední, oloupané a nakrájené na kostky
rozebraná na růžičky, stonek nadrobno
(pár lžic ponechte na pokapání)
koriandr čerstvý svazek
nasekaný +na ozdobení
sójová omáčka 1 PL
limetová šťáva
na dochucení
křupavá cibulka, microgreens na ozdobu

Postup

1

Šalotku, česnek, nakrájenou citronovou trávu, zázvor a papričku vložte do mixéru a rozmixujte na pastu.

2

Kokosový olej rozehřejte na středním plameni v hrnci, přidejte pastu, míchejte a opékejte 3–4 minuty. Pasta by měla zezlátnout, ale pozor na připálení.

3

Přilijte vývar, osolte a přidejte brambory. Jakmile změknou, přidejte brokolici včetně stonku a vařte dalších 7 minut nebo do změknutí brokolice.

4

Přilijte kokosové mléko a přidejte špenát. Minutu povařte, pak odstavte.

5

Přisypte většinu koriandru a společně rozmixujte na hladký krém. Dochuťte rybí či sójovou omáčkou a limetovou šťávou.

6

Rozlijte do misek, na každou porci kápněte trochu kokosového mléka a ozdobte křupavou cibulkou, chilli nitkami, lístky koriandru a mikrobylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Komentáře

Michaela Egnerová

Dokonalá! Moje nejoblíbenější polévka :)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč