Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1302 kcal
Bílkoviny 55 g
Cukr 208 g
Tuky 19 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní polévka vás spolehlivě ochrání před jarními virózami. Ve spěchu můžete použít i kupovanou zelenou kari pastu.

Suroviny

šalotka 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 3 stroužky
citronová tráva 1
(pouze spodní část), nakrájený najemno
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a nakrájený nadrobno
chilli paprička 1 ks
bez semínek
kokosový olej 1 PL
vývar zeleninový 1 l
sůl
brambory 3 ks
střední, oloupané a nakrájené na kostky
brokolice 1 ks
střední, rozebraná na drobné růžičky, stonek oloupaný a nakrájený nadrobno
kokosové mléko 250 ml
(pár lžic ponechte na pokapání)
baby špenát 300 g
koriandr svazek
nasekaný (pár lístků ponechte na ozdobení)
sójová omáčka 1 PL
limetková šťáva na dochucení
křupavá cibulka na ozdobu
chilli nitky na ozdobu
Na ozdobu
mikrobyliny

1 Šalotku, česnek, nakrájenou citronovou trávu, zázvor a papričku vložte do mixéru a rozmixujte na pastu.

2 Kokosový olej rozehřejte na středním plameni v hrnci, přidejte pastu, míchejte a opékejte 3–4 minuty. Pasta by měla zezlátnout, ale pozor na připálení. Přilijte vývar, osolte a přidejte brambory. Jakmile změknou, přidejte brokolici včetně stonku a vařte dalších 7 minut nebo do změknutí brokolice.

3 Přilijte kokosové mléko a přidejte špenát. Minutu povařte, pak odstavte. Přisypte většinu koriandru a společně rozmixujte na hladký krém. Dochuťte rybí či sójovou omáčkou a limetovou šťávou. Rozlijte do misek, na každou porci kápněte trochu kokosového mléka a ozdobte křupavou cibulkou, chilli nitkami, lístky koriandru a mikrobylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit