Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Pikantní polévka vás spolehlivě ochrání před jarními virózami. Ve spěchu můžete použít i kupovanou zelenou kari pastu.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Asijská

Ingredience

    • 1 šalotka, nakrájená nahrubo
    • 3 stroužky česneku
    • 1 stonek citronové trávy (pouze spodní část), nakrájený najemno
    • 2cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
    • 1 zelená chilli paprička, bez semínek
    • 1 lžíce kokosového oleje
    • 1 litr zeleninového vývaru
    • sůl
    • 3 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
    • 1 střední brokolice, rozebraná na drobné růžičky, stonek oloupaný a nakrájený nadrobno
    • 250 ml kokosového mléka (pár lžic ponechte na pokapání)
    • 300 g baby špenátu
    • svazek koriandru, nasekaný (pár lístků ponechte na ozdobení)
    • 1–2 lžíce sójové omáčky
    • limetová šťáva na dochucení
    • křupavá cibulka, chilli nitky a mikrobylinky na ozdobu

Příprava jídla

1 Šalotku, česnek, nakrájenou citronovou trávu, zázvor a papričku vložte do mixéru a rozmixujte na pastu.

2 Kokosový olej rozehřejte na středním plameni v hrnci, přidejte pastu, míchejte a opékejte 3–4 minuty. Pasta by měla zezlátnout, ale pozor na připálení. Přilijte vývar, osolte a přidejte brambory. Jakmile změknou, přidejte brokolici včetně stonku a vařte dalších 7 minut nebo do změknutí brokolice.

3 Přilijte kokosové mléko a přidejte špenát. Minutu povařte, pak odstavte. Přisypte většinu koriandru a společně rozmixujte na hladký krém. Dochuťte rybí či sójovou omáčkou a limetovou šťávou. Rozlijte do misek, na každou porci kápněte trochu kokosového mléka a ozdobte křupavou cibulkou, chilli nitkami, lístky koriandru a mikrobylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pastýřský koláč po indicku

Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou

Pizza z polenty

Polévka je grunt!

Přidat komentář