Kuře v lahodné marinádě zůstane krásně šťavnaté a na povrchu díky medu báječně karamelizované.
Suroviny
Postup
Do každého kuřecího stehna udělejte 2–3 zářezy. V misce smíchejte omáčku hoisin, sezamový olej, med, koření, zázvor a česnek a trochu soli. Směs přelijte přes kuře a vmasírujte do masa, zakryjte a nechte marinovat nejméně 30 minut nebo déle, viz Něco navíc.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuřecí kousky naskládejte kůží nahoru do pekáčku, přelijte zbylou marinádou a dejte na 35 minut do trouby. V polovině doby pečení pekáč vytáhněte a marinádu přelijte přes stehna.
Do pekáčku přidejte nasekané cibulky i oříšky kešú a vraťte na 5–7 minut do trouby. Podávejte s rýží.
NĚCO NAVÍC
Kuřeti prospěje, pokud si v marinádě poleží déle. Máte-li tu možnost, nechte ho marinovat nejlépe přes noc.