Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou

Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2337 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 79 g
Tuky 160 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře v lahodné marinádě zůstane krásně šťavnaté a na povrchu díky medu báječně karamelizované.

 

Související recepty

Suroviny

kuřecí stehna 8 ks
4 PL
omáčka hosin
sezamový olej 2 ČL
med 2 PL
1.5 ČL
čínské koření pěti vůní
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nastrouhaný
česnek 2 stroužky
prolisovaný
sůl
jarní cibulka 2 svazky
na šikmé plátky
50 g
oříšky kešu
rýže jasmínová
dušená, k podávání

1 Do každého kuřecího stehna udělejte 2–3 zářezy. V misce smíchejte omáčku hoisin, sezamový olej, med, koření, zázvor a česnek a trochu soli. Směs přelijte přes kuře a vmasírujte do masa, zakryjte a nechte marinovat nejméně 30 minut nebo déle, viz Něco navíc.

2 Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuřecí kousky naskládejte kůží nahoru do pekáčku, přelijte zbylou marinádou a dejte na 35 minut do trouby. V polovině doby pečení pekáč vytáhněte a marinádu přelijte přes stehna.

3 Do pekáčku přidejte nasekané cibulky i oříšky kešú a vraťte na 5–7 minut do trouby. Podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC

Kuřeti prospěje, pokud si v marinádě poleží déle. Máte-li tu možnost, nechte ho marinovat nejlépe přes noc.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit