Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou

Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2337 kcal
Bílkoviny 150 g
Cukr 79 g
Tuky 160 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kuře v lahodné marinádě zůstane krásně šťavnaté a na povrchu díky medu báječně karamelizované.

 

Suroviny

kuřecí stehna 8 ks
4 PL
omáčka hosin
sezamový olej 2 ČL
med 2 PL
1.5 ČL
čínské koření pěti vůní
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nastrouhaný
česnek 2 stroužky
prolisovaný
sůl
jarní cibulka 2 svazky
na šikmé plátky
50 g
oříšky kešu
rýže jasmínová
dušená, k podávání

1 Do každého kuřecího stehna udělejte 2–3 zářezy. V misce smíchejte omáčku hoisin, sezamový olej, med, koření, zázvor a česnek a trochu soli. Směs přelijte přes kuře a vmasírujte do masa, zakryjte a nechte marinovat nejméně 30 minut nebo déle, viz Něco navíc.

2 Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuřecí kousky naskládejte kůží nahoru do pekáčku, přelijte zbylou marinádou a dejte na 35 minut do trouby. V polovině doby pečení pekáč vytáhněte a marinádu přelijte přes stehna.

3 Do pekáčku přidejte nasekané cibulky i oříšky kešú a vraťte na 5–7 minut do trouby. Podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC

Kuřeti prospěje, pokud si v marinádě poleží déle. Máte-li tu možnost, nechte ho marinovat nejlépe přes noc.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit