0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza z polenty

Pizza z polenty

2 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1032 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 46 g
Tuky 67 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jiná pizza. Pro všechny, kteří se vyhýbají lepku, bude polentové těsto zajímavou alternativou

Suroviny

vývar zeleninový 400 ml
100 g
instantní polenta
sůl
pepř
čerstvě mletý
parmazán 4 PL
nastrouhaný
olivový olej 2 PL
200 g
stonková brokolice lze nahradit kadeřávkem
hrst
třešňová rajčátka rozpůlených
česnek 1
nasekaný
mozzarella 125 g
natrhané na kousky
10 ks
pečené papriky v oleji hotových, nakrájených na kousky

1 Na plotně přiveďte v hrnci k varu vývar a do vroucího vývaru tenkým proudem za stálého míchání metličkou vsypte polentu. Osolte a vmíchejte dvě lžíce parmazánu. Důkladně míchejte a vařte ještě asi 3 minuty.

2 Velký plech vyložte pečicím papírem a ten potřete troškou olivového oleje. Vlijte na plech polentu a rozetřete ji do kruhu o obvodu asi 30 cm a uložte na půl hodiny do chladu.

3 Rozehřejte gril v troubě na maximum, polentu teď můžete, ale nemusíte předpéct pod grilem dozlatova, pak nechte zchladnout. Brokolici nebo kadeřávek povařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty a hned opláchněte ledovou vodou, abyste zastavili zbytkový var. Pokud nemáte stonkovou brokolici, růžičky podélně rozpulte a vařte je o pár minut déle podle velikosti brokolice. Nechte okapat. V menší misce smíchejte přepůlená rajčátka se zbylým olivovým olejem a česnekem. Dosolte, případně opepřete.

4 Na (ogrilovanou) polentovou placku rozprostřete mozzarellu a poklaďte ji brokolicí, rajčaty, paprikami. Posypte zbylým parmazánem a pokapejte troškou oleje z pečených paprik. Vložte pod gril a nechte zapéct 3–4 minuty, dokud okraje nezezlátnou a sýr se nerozteče. Jezte okamžitě, při delším stání polentová základna navlhne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit