Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pizza z polenty

Pizza z polenty

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1032 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 46 g
Tuky 67 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jiná pizza. Pro všechny, kteří se vyhýbají lepku, bude polentové těsto zajímavou alternativou

Suroviny

vývar zeleninový 400 ml
100 g
instantní polenta
sůl
pepř
čerstvě mletý
parmazán 4 PL
nastrouhaný
olivový olej 2 PL
200 g
stonková brokolice lze nahradit kadeřávkem
hrst
třešňová rajčátka rozpůlených
česnek 1
nasekaný
mozzarella 125 g
natrhané na kousky
10 ks
pečené papriky v oleji hotových, nakrájených na kousky

1 Na plotně přiveďte v hrnci k varu vývar a do vroucího vývaru tenkým proudem za stálého míchání metličkou vsypte polentu. Osolte a vmíchejte dvě lžíce parmazánu. Důkladně míchejte a vařte ještě asi 3 minuty.

2 Velký plech vyložte pečicím papírem a ten potřete troškou olivového oleje. Vlijte na plech polentu a rozetřete ji do kruhu o obvodu asi 30 cm a uložte na půl hodiny do chladu.

3 Rozehřejte gril v troubě na maximum, polentu teď můžete, ale nemusíte předpéct pod grilem dozlatova, pak nechte zchladnout. Brokolici nebo kadeřávek povařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty a hned opláchněte ledovou vodou, abyste zastavili zbytkový var. Pokud nemáte stonkovou brokolici, růžičky podélně rozpulte a vařte je o pár minut déle podle velikosti brokolice. Nechte okapat. V menší misce smíchejte přepůlená rajčátka se zbylým olivovým olejem a česnekem. Dosolte, případně opepřete.

4 Na (ogrilovanou) polentovou placku rozprostřete mozzarellu a poklaďte ji brokolicí, rajčaty, paprikami. Posypte zbylým parmazánem a pokapejte troškou oleje z pečených paprik. Vložte pod gril a nechte zapéct 3–4 minuty, dokud okraje nezezlátnou a sýr se nerozteče. Jezte okamžitě, při delším stání polentová základna navlhne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit