0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pastýřský koláč po indicku

Pastýřský koláč po indicku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pastýřský koláč po indicku

3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3250 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 400 g
Tuky 95 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený britský recept s indickým twistem.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, na kostičky
česnek 2 stroužky
podrcený
zázvor (mletý) 1 PL
skořice ¼ ČL
mletá
římský kmín 1 ČL
mletý
chilli
vločky, na špičku nože
koriandr mletý 1 ČL
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
rajčatová passata - pyré 2 PL
vývar hovězí 400 ml
lze nahradit kuřecím
mražený hrášek 200 g
Na kaši
brambory 1,5 kg
moučné
máslo 2 PL
do kaše + další plátky másla na zapékání
mléko
do kaše, podle potřeby, horké

1 Začněte kaší. V osolené vodě uvařte brambory doměkka. Slijte je a rozmačkejte s trochou másla a mléka na hustou kaši. Vmíchejte kurkumu, aby kaše byla pěkně sytě žlutá. Odložte stranou.

2 Potom rozehřejte na pánvi lžíci oleje a opečte na něm maso dozlatova. Pak ho z pánve vyberte, a pokud je v ní přebytečný tuk, většinu slijte.

3 Cibuli, česnek a zázvor ve stejné pánvi opékejte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidejte zbylé koření a vraťte do pánve maso. Opékejte asi minutu, pak přidejte mouku a sůl a míchejte společně asi minutu, dokud se mouka nevstřebá. Přidejte passatu a vývar a společně provařte na středním plameni asi 15 minut, dokud se vývar skoro nevsákne a směs nezhoustne. Na závěr vmíchejte mražený hrášek.

3 Troubu rozpalte na 200 °C. Do zapékací nádoby rozprostřete masovou směs, na ni navrstvěte hotovou kaši a povrch zdobně upravte vidličkou. Poklaďte pár tenkými plátky másla a dejte na 25–30 minut zapéct, dokud směs nebublá a povrch nezezlátne.

NĚCO NAVÍC

Pokud připravujete pastýřský koláč pro děti, vynechte chilli a zázvor a koření nahraďte lžící méně pikantní směsi garam masala.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč