Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 ()
Do hodiny 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 5 g
Tuky 82 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S kozím sýrem...

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
bez kůže
kozí sýr 25 g
měkký
slanina 4 plátky
šalvěj 4 lístky
sůl
pepř
olivový olej 1 PL
1.  Kuřecí prsa podélně nakrojte tak, aby vznikla kapsa. Naplňte ji kozím sýrem, každý kousek masa pevně obalte ve dvou plátcích slaniny a vsuňte pod ni šalvějové lístky. Pokud se kapsa rozbaluje, připevněte slaninu kuchyňským provázkem nebo ji spíchněte párátkem. Osolte a opepřete a kuře položte do zapékací misky.
 

2.  Zalijte lžící olivového oleje a pečte v troubě cca 30 minut. Výborné s gratinovanými brambory a pórkem!

Komentáře

Anonym

Jelikož kozí sýr mi příliš nevoní,udělala jsem malou proměnu-místo kozího sýra jsem použila hermelín a místo šalvějě,která mi přišla moc aromatická jsem použila koření Steak Grill od avokáda-je to koření,které není tak jemné a dodalo vynikající chuť,pikantní...

Anonym

Chuťový výsledek byl vynikající, čerstvou šalvěj ze zahádky naopak vřele doporučuji a kozí sýr - není se čeho obávat, je to mňamka

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit