0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí kapsa s kozím sýrem

Kuřecí kapsa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí kapsa s kozím sýrem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 5 g
Tuky 82 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S kozím sýrem...

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
bez kůže
kozí sýr 25 g
měkký
slanina 4 plátky
šalvěj 4 lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL

Postup

1

Kuřecí prsa podélně nakrojte tak, aby vznikla kapsa.

2

Naplňte ji kozím sýrem, každý kousek masa pevně obalte ve dvou plátcích slaniny a vsuňte pod ni šalvějové lístky. Pokud se kapsa rozbaluje, připevněte slaninu kuchyňským provázkem nebo ji spíchněte párátkem.

3

Osolte a opepřete a kuře položte do zapékací misky.

4

Zalijte lžící olivového oleje a pečte v troubě cca 30 minut. Výborné s gratinovanými brambory a pórkem!

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...
K čemu ladí kozí sýr
  • Tipy a triky

K čemu ladí kozí sýr

Seznamujete se s kozími sýry? Chcete si je ještě víc vychutnat? Zkuste tyhle božské kombinace....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

Jelikož kozí sýr mi příliš nevoní,udělala jsem malou proměnu-místo kozího sýra jsem použila hermelín a místo šalvějě,která mi přišla moc aromatická jsem použila koření Steak Grill od avokáda-je to koření,které není tak jemné a dodalo vynikající chuť,pikantní...

Anonym

Chuťový výsledek byl vynikající, čerstvou šalvěj ze zahádky naopak vřele doporučuji a kozí sýr - není se čeho obávat, je to mňamka

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit