Plněné kuřecí řízky po kyjevsku

Plněné kuřecí řízky po kyjevsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 219 g
Tuky 83 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden z nejoblíbenějších receptů z časů carské Rusi je poměrně pracný a velmi, velmi kaloricky vydatný. Jde vlastně o smažené drůbeží řízky, ale ještě plněné vychlazeným ochuceným máslem. To se při smažení roztaví a při rozkrojení masa pak vytéká báječná šťáva.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
vejce 3 ks
rozšlehaná
strouhanka 200 g
jemná
rostlinný olej
na smažení
citron
skrojky
polníček
k podávání
Na ochucené máslo
česnek 1 stroužek
rozdrcený
petrželka hrst
malá, najemno
estragon 2 snítky
jemně nasekaný
máslo 50 g
změklé
citronová štáva
sůl
pepř

1 Všechny přísady na ochucené máslo vložte do mísy, dobře osolte a opepřete. Důkladně utřete, pak směs přeneste na kus potravinové fólie a vytvarujte jako šišku. Ve fólii ji dobře vychlaďte.

2 Prsíčka si po jednom položte na pracovní plochu a zarovnejte na úhledný tvar. Odřezky dejte stranou a prsíčka pak opatrně a stejnoměrně nařízněte jako knihu, aby vznikla kapsa. Pak je lehce naklepejte, stejně jako odřezky.

3 Ztuhlé máslo rozdělte na čtyři díly a mírně zploštěte. Vložte do kapsy v kuřecím mase, otvor ucpěte odřezkem masa a ještě překryjte naříznutým masem kapsy. Připravená plněná prsíčka pečlivě obalte v mouce, vejcích a strouhance a dejte stranou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

4 V pánvi rozehřejte středně vysokou vrstvu oleje a z obou stran osmažte plněná prsíčka dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk, naskládejte do pekáčku a vložte asi na dvacet minut do trouby. Podávejte se skrojky citronu a zelenými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit