Plněné kuřecí řízky po kyjevsku

Plněné kuřecí řízky po kyjevsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 162 g
Cukr 219 g
Tuky 83 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jeden z nejoblíbenějších receptů z časů carské Rusi je poměrně pracný a velmi, velmi kaloricky vydatný. Jde vlastně o smažené drůbeží řízky, ale ještě plněné vychlazeným ochuceným máslem. To se při smažení roztaví a při rozkrojení masa pak vytéká báječná šťáva.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kůže a kostí
mouka pšeničná hladká 100 g
vejce 3 ks
rozšlehaná
strouhanka 200 g
jemná
rostlinný olej
(slunečnicový), na smažení
citron
skrojky
zelené listy (polníček), k podávání
Na ochucené máslo
česnek 1 stroužek
rozdrcený
petrželka hrst
malá, najemno
estragon 2 snítky
jemně nasekaný
máslo 50 g
změklé
citronová štáva
sůl
pepř

1. Všechny přísady na ochucené máslo vložte do mísy, dobře osolte a opepřete. Důkladně utřete, pak směs přeneste na kus potravinové fólie a vytvarujte jako šišku. Ve fólii ji dobře vychlaďte.

2. Prsíčka si po jednom položte na pracovní plochu a zarovnejte na úhledný tvar. Odřezky dejte stranou a prsíčka pak opatrně a stejnoměrně nařízněte jako knihu, aby vznikla kapsa. Pak je lehce naklepejte, stejně jako odřezky.

3. Ztuhlé máslo rozdělte na čtyři díly a mírně zploštěte. Vložte do kapsy v kuřecím mase, otvor ucpěte odřezkem masa a ještě překryjte naříznutým masem kapsy. Připravená plněná prsíčka pečlivě obalte v mouce, vejcích a strouhance a dejte stranou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

4. V pánvi rozehřejte středně vysokou vrstvu oleje a z obou stran osmažte plněná prsíčka dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk, naskládejte do pekáčku a vložte asi na dvacet minut do trouby. Podávejte se skrojky citronu a zelenými lístky.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit