Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné kuřecí řízky po kyjevsku
Plněné kuřecí řízky po kyjevsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné kuřecí řízky po kyjevsku

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 219 g
Tuky 83 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden z nejoblíbenějších receptů z časů carské Rusi je poměrně pracný a velmi, velmi kaloricky vydatný. Jde vlastně o smažené drůbeží řízky, ale ještě plněné vychlazeným ochuceným máslem. To se při smažení roztaví a při rozkrojení masa pak vytéká báječná šťáva.

Suroviny

vejce 3 ks
rozšlehaná
strouhanka 200 g
jemná
rostlinný olej
na smažení
skrojky
polníček
k podávání
Na ochucené máslo
česnek 1 stroužek
rozdrcený
petrželka hrst
malá, najemno
estragon 2 snítky
jemně nasekaný
změklé
sůl
pepř

Postup

1

Všechny přísady na ochucené máslo vložte do mísy, dobře osolte a opepřete. Důkladně utřete, pak směs přeneste na kus potravinové fólie a vytvarujte jako šišku. Ve fólii ji dobře vychlaďte.

2

Prsíčka si po jednom položte na pracovní plochu a zarovnejte na úhledný tvar. Odřezky dejte stranou a prsíčka pak opatrně a stejnoměrně nařízněte jako knihu, aby vznikla kapsa. Pak je lehce naklepejte, stejně jako odřezky.

3

Ztuhlé máslo rozdělte na čtyři díly a mírně zploštěte. Vložte do kapsy v kuřecím mase, otvor ucpěte odřezkem masa a ještě překryjte naříznutým masem kapsy. Připravená plněná prsíčka pečlivě obalte v mouce, vejcích a strouhance a dejte stranou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

4

V pánvi rozehřejte středně vysokou vrstvu oleje a z obou stran osmažte plněná prsíčka dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk, naskládejte do pekáčku a vložte asi na dvacet minut do trouby. Podávejte se skrojky citronu a zelenými lístky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín