Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné kuřecí řízky po kyjevsku
Plněné kuřecí řízky po kyjevsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné kuřecí řízky po kyjevsku

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 219 g
Tuky 83 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden z nejoblíbenějších receptů z časů carské Rusi je poměrně pracný a velmi, velmi kaloricky vydatný. Jde vlastně o smažené drůbeží řízky, ale ještě plněné vychlazeným ochuceným máslem. To se při smažení roztaví a při rozkrojení masa pak vytéká báječná šťáva.

Suroviny

vejce 3 ks
rozšlehaná
strouhanka 200 g
jemná
rostlinný olej
na smažení
skrojky
polníček
k podávání
Na ochucené máslo
česnek 1 stroužek
rozdrcený
petrželka hrst
malá, najemno
estragon 2 snítky
jemně nasekaný
změklé
sůl
pepř

Postup

1

Všechny přísady na ochucené máslo vložte do mísy, dobře osolte a opepřete. Důkladně utřete, pak směs přeneste na kus potravinové fólie a vytvarujte jako šišku. Ve fólii ji dobře vychlaďte.

2

Prsíčka si po jednom položte na pracovní plochu a zarovnejte na úhledný tvar. Odřezky dejte stranou a prsíčka pak opatrně a stejnoměrně nařízněte jako knihu, aby vznikla kapsa. Pak je lehce naklepejte, stejně jako odřezky.

3

Ztuhlé máslo rozdělte na čtyři díly a mírně zploštěte. Vložte do kapsy v kuřecím mase, otvor ucpěte odřezkem masa a ještě překryjte naříznutým masem kapsy. Připravená plněná prsíčka pečlivě obalte v mouce, vejcích a strouhance a dejte stranou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

4

V pánvi rozehřejte středně vysokou vrstvu oleje a z obou stran osmažte plněná prsíčka dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk, naskládejte do pekáčku a vložte asi na dvacet minut do trouby. Podávejte se skrojky citronu a zelenými lístky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč