Máte dvě možnosti: připravit je klasicky na plotně, nebo venku na grilu. Pokud se rozhodnete pro druhou variantu, můžete pánev, v níž se závitky smaží, položit přímo na mřížku grilu (máte-li obyčejný na dřevěné uhlí), anebo ji opřít o výstupky na uchycení nádobí, které mají některé plynové grily.
Suroviny
Postup
Na prkénko nebo pracovní plochu rozložte čtvrtinu slaniny tak, aby se plátky na delších stranách trochu překrývaly. Napříč položte první kuřecí prsíčko, na ně dejte tři lístky šalvěje a všechno ochuťte trochou soli a černého pepře.
Pak vytvořte balíček – prsíčko zarolujte do uzeniny tak, aby bylo dokonale zakryté. Stejným způsobem připravte i ostatní závitky.
Lžíci olivového oleje nalijte do velké a těžké pánve (ideální je litinová; můžete také použít pekáč). Položte na gril, nechte pánev minutu nebo dvě rozpálit a pak do ní vložte kuřecí závitky. Nejprve osmažte tu stranu balíčku, kde končí plátek slaniny - závitky se pak nerozmotají. Po každé straně je opékejte sedm až osm minut, dokud slanina nezezlátne.
Závitky vyjměte a místo nich na pánev položte větvičky rajčat. Obalte je ve šťávě a nechte prohřát. Poté do pánve vraťte závitky, sejměte z grilu a nechte deset minut stát. Šťávy se stejnoměrně rozloží a maso se vám bude líp krájet.
Komentáře
Anonym
31.07.2007 08:26
Báječné
Anonym
02.09.2007 15:09
Apetit 7/05