Kuřecí balíčky

Kuřecí balíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2122 kcal
Bílkoviny 57 g
Cukr 111 g
Tuky 155 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Máte dvě možnosti: připravit je klasicky na plotně, nebo venku na grilu. Pokud se rozhodnete pro druhou variantu, můžete pánev, v níž se závitky smaží, položit přímo na mřížku grilu (máte-li obyčejný na dřevěné uhlí), anebo ji opřít o výstupky na uchycení nádobí, které mají některé plynové grily.

Suroviny

anglická slanina 200 g
na plátky
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže a kostí
šalvěj 12 lístků
čerstvý
olivový olej 1 PL
rajčata cherry 4
sůl
pepř
nejlépe čerstvý, drcený
1. Na prkénko nebo pracovní plochu rozložte čtvrtinu slaniny tak, aby se plátky na delších stranách trochu překrývaly. Napříč položte první kuřecí prsíčko, na ně dejte tři lístky šalvěje a všechno ochuťte trochou soli a černého pepře. Pak vytvořte balíček – prsíčko zarolujte do uzeniny tak, aby bylo dokonale zakryté. Stejným způsobem připravte i ostatní závitky.

2. Lžíci olivového oleje nalijte do velké a těžké pánve (ideální je litinová; můžete také použít pekáč). Položte na gril, nechte pánev minutu nebo dvě rozpálit a pak do ní vložte kuřecí závitky. Nejprve osmažte tu stranu balíčku, kde končí plátek slaniny - závitky se pak nerozmotají. Po každé straně je opékejte sedm až osm minut, dokud slanina nezezlátne.

3. Závitky vyjměte a místo nich na pánev položte větvičky rajčat. Obalte je ve šťávě a nechte prohřát. Poté do pánve vraťte závitky, sejměte z grilu a nechte deset minut stát. Šťávy se stejnoměrně rozloží a maso se vám bude líp krájet.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit