0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kureci zavitky
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1540 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 31 g
Tuky 101 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte dvě možnosti: připravit je klasicky na plotně, nebo venku na grilu. Pokud se rozhodnete pro druhou variantu, můžete pánev, v níž se závitky smaží, položit přímo na mřížku grilu (máte-li obyčejný na dřevěné uhlí), anebo ji opřít o výstupky na uchycení nádobí, které mají některé plynové grily.

Suroviny

anglická slanina 200 g
na plátky
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže a kostí
šalvěj 12 lístků
čerstvý
olivový olej 1 PL
rajčata cherry 4
větvičky
sůl
pepř
nejlépe čerstvý, drcený

Postup

1

Na prkénko nebo pracovní plochu rozložte čtvrtinu slaniny tak, aby se plátky na delších stranách trochu překrývaly. Napříč položte první kuřecí prsíčko, na ně dejte tři lístky šalvěje a všechno ochuťte trochou soli a černého pepře.

2

Pak vytvořte balíček – prsíčko zarolujte do uzeniny tak, aby bylo dokonale zakryté. Stejným způsobem připravte i ostatní závitky.

3

Lžíci olivového oleje nalijte do velké a těžké pánve (ideální je litinová; můžete také použít pekáč). Položte na gril, nechte pánev minutu nebo dvě rozpálit a pak do ní vložte kuřecí závitky. Nejprve osmažte tu stranu balíčku, kde končí plátek slaniny - závitky se pak nerozmotají. Po každé straně je opékejte sedm až osm minut, dokud slanina nezezlátne.

4

Závitky vyjměte a místo nich na pánev položte větvičky rajčat. Obalte je ve šťávě a nechte prohřát. Poté do pánve vraťte závitky, sejměte z grilu a nechte deset minut stát. Šťávy se stejnoměrně rozloží a maso se vám bude líp krájet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Kuřecí balíčky jsme vyzkoušeli při oslavě narozenin naší dcery a jsou skvělým pohoštěním pro všechny,kteří neholdují ostrým jídlům ,ale naopak dávají přednost bylinkám a přirozené chuti...

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit