0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kureci zavitky
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1540 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 31 g
Tuky 101 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte dvě možnosti: připravit je klasicky na plotně, nebo venku na grilu. Pokud se rozhodnete pro druhou variantu, můžete pánev, v níž se závitky smaží, položit přímo na mřížku grilu (máte-li obyčejný na dřevěné uhlí), anebo ji opřít o výstupky na uchycení nádobí, které mají některé plynové grily.

Suroviny

na plátky
bez kůže a kostí
šalvěj 12 lístků
čerstvý
olivový olej 1 PL
rajčata cherry 4
větvičky
sůl
pepř
nejlépe čerstvý, drcený

Postup

1

Na prkénko nebo pracovní plochu rozložte čtvrtinu slaniny tak, aby se plátky na delších stranách trochu překrývaly. Napříč položte první kuřecí prsíčko, na ně dejte tři lístky šalvěje a všechno ochuťte trochou soli a černého pepře.

2

Pak vytvořte balíček – prsíčko zarolujte do uzeniny tak, aby bylo dokonale zakryté. Stejným způsobem připravte i ostatní závitky.

3

Lžíci olivového oleje nalijte do velké a těžké pánve (ideální je litinová; můžete také použít pekáč). Položte na gril, nechte pánev minutu nebo dvě rozpálit a pak do ní vložte kuřecí závitky. Nejprve osmažte tu stranu balíčku, kde končí plátek slaniny - závitky se pak nerozmotají. Po každé straně je opékejte sedm až osm minut, dokud slanina nezezlátne.

4

Závitky vyjměte a místo nich na pánev položte větvičky rajčat. Obalte je ve šťávě a nechte prohřát. Poté do pánve vraťte závitky, sejměte z grilu a nechte deset minut stát. Šťávy se stejnoměrně rozloží a maso se vám bude líp krájet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Kuřecí balíčky jsme vyzkoušeli při oslavě narozenin naší dcery a jsou skvělým pohoštěním pro všechny,kteří neholdují ostrým jídlům ,ale naopak dávají přednost bylinkám a přirozené chuti...

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.42

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč