Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marmeláda z grapefruitu a Aperolu
Marmeláda z grapefruitu a Aperolu
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Marmeláda z grapefruitu a Aperolu

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 4 sklenice o objemu 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5815 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1417 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na lívance, na vafle, na tousty, k sýrům... hořkosladká marmeláda s kapkou alkoholu se doma neztratí. Aperol, ovocný likér vyráběný převážně z výtažků z pomerančů podtrhuje nejen chuť, ale i barvu samotných grapefruitů.

Suroviny

červený (zhruba 3 kusy)
chemicky neošetřený
aperol 60 ml
nebo dle chuti

Postup

1

Kůru z grapefruitů oloupejte a poté opatrně seřízněte bílou část tak, aby vám zůstala jen čistá kůra. Tu nakrájejte na sirky (velmi tenké proužky). Do rendlíku vlijte 1 a 1/4 litru vody, přisypte kůru, přidejte cukr, přiveďte pod bod varu, ztlumte a poté hodinu pod pokličkou vařte, aby kůra změkla.

2

Dejte nachladit malý dezertní talířek do mrazáku.

3

Z grapefruitů a z citronu vymačkejte šťávu a přeceďte ji. Vymačkané grapefruity a citrony spolu se vším, co zbylo po scezení šťávy, zavažte do plátýnka. Šťávu vlijte do rendlíku se sirupem a kůrou, přidejte zavázané plátýnko a 20 minut zvolna vařte. Směs by měla zhoustnout. Dejte zhruba lžíci na nachlazený talířek a přesuňte ho na chvíli do lednice. Tak poznáte, zda marmeláda tuhne.

4

Plátýnko vyjměte a dejte stranou, počkejte, až trochu zchladne a co nejvíce ho vymačkejte do rendlíku s marmeládou. Poté obsah vyhoďte.

5

Do marmelády vmíchejte Aperol a ihned plňte do sklenic. Dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte zcela vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Marmeládu plňte do sklenic o libovolném objemu. Pokud se bojíte, že nezželíruje, sáhněte
po želírovacím cukru nebo do cukru přimíchejte pektin.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín