Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marmeláda z grapefruitu a Aperolu
Marmeláda z grapefruitu a Aperolu
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Marmeláda z grapefruitu a Aperolu

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 4 sklenice o objemu 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5815 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1417 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na lívance, na vafle, na tousty, k sýrům... hořkosladká marmeláda s kapkou alkoholu se doma neztratí. Aperol, ovocný likér vyráběný převážně z výtažků z pomerančů podtrhuje nejen chuť, ale i barvu samotných grapefruitů.

Suroviny

červený (zhruba 3 kusy)
chemicky neošetřený
aperol 60 ml
nebo dle chuti

Postup

1

Kůru z grapefruitů oloupejte a poté opatrně seřízněte bílou část tak, aby vám zůstala jen čistá kůra. Tu nakrájejte na sirky (velmi tenké proužky). Do rendlíku vlijte 1 a 1/4 litru vody, přisypte kůru, přidejte cukr, přiveďte pod bod varu, ztlumte a poté hodinu pod pokličkou vařte, aby kůra změkla.

2

Dejte nachladit malý dezertní talířek do mrazáku.

3

Z grapefruitů a z citronu vymačkejte šťávu a přeceďte ji. Vymačkané grapefruity a citrony spolu se vším, co zbylo po scezení šťávy, zavažte do plátýnka. Šťávu vlijte do rendlíku se sirupem a kůrou, přidejte zavázané plátýnko a 20 minut zvolna vařte. Směs by měla zhoustnout. Dejte zhruba lžíci na nachlazený talířek a přesuňte ho na chvíli do lednice. Tak poznáte, zda marmeláda tuhne.

4

Plátýnko vyjměte a dejte stranou, počkejte, až trochu zchladne a co nejvíce ho vymačkejte do rendlíku s marmeládou. Poté obsah vyhoďte.

5

Do marmelády vmíchejte Aperol a ihned plňte do sklenic. Dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte zcela vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Marmeládu plňte do sklenic o libovolném objemu. Pokud se bojíte, že nezželíruje, sáhněte
po želírovacím cukru nebo do cukru přimíchejte pektin.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč