0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maxi sušenka z pánve

Maxi sušenka z pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maxi sušenka z pánve

3.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na pánvičku o průměru 23–25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3838 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 399 g
Tuky 210 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vaše děti a jejich kamarádi jsou věčně hladoví? Ušetřete čas a místo mnoha kousků upečte jednu obří sušenku!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
škrob 2 ČL
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 175 g
žmeklé
krupicový cukr 200 g
vejce 1 ks
rozšlehané
vanilkový extrakt 1 ČL
čokoládové pecičky 200 g
nebo nasekaná čokoláda
arašídy 100 g
slané, pražené, nahrubo nasekané
zmrzlina
smetanová, k podávání

Postup

1

Rozehřejte troubu na 190°C. V misce smíchejte metličkou mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek do pečiva. V další misce utřete máslo s cukrem, přidejte vejce a vanilkový extrakt. Do utřeného másla prosejte moučnou směs a spojte dohromady.

2

Vmíchejte čokoládové pecky nebo nasekanou čokoládu a slané pražené arašídy. Těsto přendejte do těžší pánve vhodné do trouby (můžete použít i malý pekáček), urovnejte, aby bylo pravidelně rozprostřené. Vložte do trouby a pečte 25–30 minut.

3

Po vyjmutí nechte chvilku zchladnout. Do středu pánvičky dejte pár kopečků zmrzliny a jezte lžičkou ještě teplé. Sušenka je ale výborná i další den, kdy trochu ztvrdne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit