Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3334 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 453 g
Tuky 135 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S’more je sladkost, kterou miluje každé americké dítě a která neodmyslitelně patří k táboráku a grilování. Na první pohled se spojení sušenky s opečeným marshmallow zdá hodně bláznivé, ale když ochutnáte... Mňam!

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
máslo 40 g
změklé
třtinový cukr 135 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 100 g
kakao holandského typu 25 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sušenky 100 g
nejlépe značky Lotus
Na dokončení
kondenzované mléko 0.5 ks
slazené karamelizované (salko karamel)
marshmallows 150 g
podle chuti
tmavá čokoláda 50 g
rozehřátá

1 Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a dejte stranou. Máslo důkladně prošlehejte elektrickým mixérem s cukrem, zašlehejte vejce, vanilkový extrakt a zchladlou čokoládu. Vmíchejte mouku, kakao a kypřicí prášek. Vypracujte těsto a dejte ho do chladničky na alespoň 30 minut vychladit a ztuhnout. Sušenky rozdrťte a vsypte do misky.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvořte zhruba 20 kuliček. Obalte je v drcených sušenkách, položte je na plech vyložený pečicím papírem a lehce je zploštěte. Nechte mezi nimi dostatečný prostor. Pečte je 8–10 minut – sušenky popraskají, kraje budou pevné, ale uprostřed zůstanou měkké. Nechte na plechu zcela vychladnout.

3 Polovinu sušenek rozložte na plech vyložený pečicím papírem, rovnou (tedy tou, co byla při pečení na plechu) stranou vzhůru. Salko rozehřejte ve vodní lázni a rozdělte ho na polovinu sušenek.

4 Na potřené sušenky rozložte marshmallows a dejte zapéct pod gril. Zbylé sušenky mezitím po hladké straně potřete rozehřátou čokoládou. Zapečené sušenky s marshmallows poté přiklopte polovinami s čokoládou a ihned podávejte

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit