0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3334 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 453 g
Tuky 135 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S’more je sladkost, kterou miluje každé americké dítě a která neodmyslitelně patří k táboráku a grilování. Na první pohled se spojení sušenky s opečeným marshmallow zdá hodně bláznivé, ale když ochutnáte... Mňam!

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
máslo 40 g
změklé
třtinový cukr 135 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 100 g
kakao holandského typu 25 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sušenky 100 g
nejlépe značky Lotus
Na dokončení
slazené karamelizované (salko karamel)
marshmallows 150 g
podle chuti
tmavá čokoláda 50 g
rozehřátá

1 Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a dejte stranou. Máslo důkladně prošlehejte elektrickým mixérem s cukrem, zašlehejte vejce, vanilkový extrakt a zchladlou čokoládu. Vmíchejte mouku, kakao a kypřicí prášek. Vypracujte těsto a dejte ho do chladničky na alespoň 30 minut vychladit a ztuhnout. Sušenky rozdrťte a vsypte do misky.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvořte zhruba 20 kuliček. Obalte je v drcených sušenkách, položte je na plech vyložený pečicím papírem a lehce je zploštěte. Nechte mezi nimi dostatečný prostor. Pečte je 8–10 minut – sušenky popraskají, kraje budou pevné, ale uprostřed zůstanou měkké. Nechte na plechu zcela vychladnout.

3 Polovinu sušenek rozložte na plech vyložený pečicím papírem, rovnou (tedy tou, co byla při pečení na plechu) stranou vzhůru. Salko rozehřejte ve vodní lázni a rozdělte ho na polovinu sušenek.

4 Na potřené sušenky rozložte marshmallows a dejte zapéct pod gril. Zbylé sušenky mezitím po hladké straně potřete rozehřátou čokoládou. Zapečené sušenky s marshmallows poté přiklopte polovinami s čokoládou a ihned podávejte

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč