2.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3334 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 453 g
Tuky 135 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S’more je sladkost, kterou miluje každé americké dítě a která neodmyslitelně patří k táboráku a grilování. Na první pohled se spojení sušenky s opečeným marshmallow zdá hodně bláznivé, ale když ochutnáte... Mňam!

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
máslo 40 g
změklé
třtinový cukr 135 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 100 g
kakao holandského typu 25 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sušenky 100 g
nejlépe značky Lotus
Na dokončení
kondenzované mléko 0.5 ks
slazené karamelizované (salko karamel)
marshmallows 150 g
podle chuti
tmavá čokoláda 50 g
rozehřátá

1 Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a dejte stranou. Máslo důkladně prošlehejte elektrickým mixérem s cukrem, zašlehejte vejce, vanilkový extrakt a zchladlou čokoládu. Vmíchejte mouku, kakao a kypřicí prášek. Vypracujte těsto a dejte ho do chladničky na alespoň 30 minut vychladit a ztuhnout. Sušenky rozdrťte a vsypte do misky.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvořte zhruba 20 kuliček. Obalte je v drcených sušenkách, položte je na plech vyložený pečicím papírem a lehce je zploštěte. Nechte mezi nimi dostatečný prostor. Pečte je 8–10 minut – sušenky popraskají, kraje budou pevné, ale uprostřed zůstanou měkké. Nechte na plechu zcela vychladnout.

3 Polovinu sušenek rozložte na plech vyložený pečicím papírem, rovnou (tedy tou, co byla při pečení na plechu) stranou vzhůru. Salko rozehřejte ve vodní lázni a rozdělte ho na polovinu sušenek.

4 Na potřené sušenky rozložte marshmallows a dejte zapéct pod gril. Zbylé sušenky mezitím po hladké straně potřete rozehřátou čokoládou. Zapečené sušenky s marshmallows poté přiklopte polovinami s čokoládou a ihned podávejte

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit