Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mozartovy koule s pistáciemi
Mozartovy koule s pistáciemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mozartovy koule s pistáciemi

4/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Na cca 35 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 25963 kcal
Bílkoviny 771 g
Sacharidy 942 g
Tuky 1967 g
Vláknina 326 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nugát, pistáciový marcipán a čokoláda – kombinace, která nikdy nezestárne. Pravý originál sice pořídíte pouze v Salzburku, domácí varianta je ovšem velmi autentická. Mozartovy koule sice patří k pracnějším druhům nepečeného cukroví, stojí ovšem za to. 

Suroviny

pistácie 80 g
blanšírované
+ navíc na poprášení rukou
nebo amaretto (lze vynechat)
mandlový extrakt
pár kapek
nugát 150 g
Na dokončení
tmavá čokoláda 200 g
70%
pistácie 35 ks
celé, blanšírované

Postup

1

Mandle a pistácie rozmixujte najemno. Promíchejte s moučkovým cukrem a nakonec přidejte kondenzované mléko, griotku nebo amaretto a mandlový extrakt a vypracujte kompaktní hmotu.

2

Ruce si poprašte moučkovým cukrem a z nugátu vytvarujte cca 35 malých kuliček. Pracujte co nejrychleji, nugát vám v teplých rukách bude trochu tát. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a na chvilku dejte do mrazáku. Poté obalte každou kuličku v pistáciovo-marcipánové hmotě, a než rozpustíte čokoládu, opět uložte do mrazáku.

3

Nad vodní parou rozpusťte v misce čokoládu. Kuličku vždy napíchněte na špejli, namočte v čokoládě a nechte okapat na mřížce. Špejli opatrně vytáhněte, do vzniklého otvůrku kápněte čokoládu a zakryjte pistácií. Každou kouli vložte do papírového košíčku. Hotové koule skladujte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín