
Nepečené perníkové kuličky
Nejsme na to ani trochu hrdí, ale o perníkové kuličky jsme se v redakci málem poprali! Tak moc jsou dobré. Možná je tedy rovnou připravte z dvojnásobné dávky surovin. Rozhodně nebudete litovat!
Vydání: 2019/12
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 50 kousků
Ingredience
- 250 g perníku na strouhání
- 100 g strouhaných mandlí
- 100 g másla, změklého
- 100 g moučkového cukru
- 100 g karamelizovaného kondenzovaného mléka (karamelového salka)
- 2 lžíce rumu tuzemáku nebo více podle potřeby
- 1/2 lžičky perníkového koření
- kakao holandského typu, nasekané blanšírované pistácie, sekané mandle nebo strouhaný kokos na obalení
Příprava jídla
1 Ze všech surovin od perníku po perníkové koření vypracujte tvárnou hmotu a nechte ji vychladit. Odebírejte z ní kousky, z těch vyválejte kuličky a obalujte je v kakau, sekaných pistáciích, sekaných mandlích nebo strouhaném kokosu. Uchovávejte v chladu.
Přidat komentář