Nejsme na to ani trochu hrdí, ale o perníkové kuličky jsme se v redakci málem poprali! Tak moc jsou dobré. Možná je tedy rovnou připravte z dvojnásobné dávky surovin. Rozhodně nebudete litovat!
Suroviny
perník
250
g
na strouhání
mandle
100
g
strouhané
máslo
100
g
změklé
moučkový cukr
100
g
kondenzované mléko
100
g
karamelizované (karamelové salko)
rum
2
PL
tuzemák, nebo více podle potřeby
perníkové koření
½
ČL
kakao holandského typu
na obalení
pistácie
blanšírované, nasekané, na obalení
sekané, na obalení
kokos strouhaný
na obalení
Postup
1
Ze všech surovin od perníku po perníkové koření vypracujte tvárnou hmotu a nechte ji vychladit. Odebírejte z ní kousky, z těch vyválejte kuličky a obalujte je v kakau, sekaných pistáciích, sekaných mandlích nebo strouhaném kokosu. Uchovávejte v chladu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Připravte si s námi návykové dezerty z plechovky aneb salko v akci(21 receptů)
- Pečeme cukroví: 34 ověřených receptů pro nejkrásnejší Vánoce(34 receptů)
- Připravte si nejlepší ořechové cukroví: 22 osvědčených receptů a tipy redakce(22 receptů)
- 29 nejlepších receptů na nepečené cukroví na poslední chvíli: Připravte si doutníčky, mozartovy koule, čertíky a dalších 29 druhů(29 receptů)