Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečené pistáciovo-marcipánové kuličky

Nepečené pistáciovo-marcipánové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečené pistáciovo-marcipánové kuličky

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Na cca 40 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2085 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 224 g
Tuky 97 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava nepečeného cukroví je vskutku expresní. Zvládnete ho připravit i na poslední chvíli, klidně na Štědrý den ráno. Stejně svižně ovšem tyhle pistáciovo–marcipánové kuličky zmizí i z talířů. 

Suroviny

pistácie 80 g
blanšírované
slazené, případně víc
nebo amaretto
mandlový extrakt
pár kapek
Na obalení
pistácie
blanšírované, sekané
mandle sekané
kakaové boby
drcené, smíchané s trouchou kakaa
smíchané s drcenými kakaovými boby

Postup

1

Mandle a pistácie rozmixujete najemno. Promíchejte s moučkovým cukrem a nakonec přidejte kondenzované mléko, griotku nebo amaretto a mandlový extrakt a vypracujte kompaktní hmotu. Buďte trpěliví, bude to chvíli trvat.

2

Z hmoty odebírejte kousky, vytvarujte kuličky a obalte v pistáciích, mandlích či kakaových bobech smíchaných s kakaem. Hotové kuličky skladujte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč