Nakládané cibulky jsou skvělé ke všem paštikám a obloženým mísám. Nechte je naložené jen chvíli, a budou pěkně křupavé, udělejte je už na začátku prosince, a budou krásně křehké.
Suroviny
Postup
Šalotky oloupejte – seřízněte spodní část, kde byly kořínky, a oloupejte první vrstvu. Pokud by vám to šlo špatně, dejte je do misky, přelijte vroucí vodou, nechte vychladnout, slijte a poté oloupejte a spodní části seřízněte.
Šalotky dejte do misky, přisypte sůl a nechte přes noc stát na lince, když půjdete okolo, protřepte je nebo promíchejte, aby se solí pořádně obalily.
Následující den je opláchněte a nechte oschnout. Do pánve vlijte oba octy, přisypte cukr, hořčičná semínka, pepř a chilli vločky. Zvolna zahřívejte a míchejte, aby se cukr rozpustil. Zvyšte plamen, přiveďte k varu a odstavte.
Do čtyř čistých, nejlépe vyvařených uzavíratelných sklenic napěchujte šalotky, do každé přidejte bobkový list a 2 snítky tymiánu. Přilijte teplý nálev včetně koření. Sklenice uzavřete a dopřejte šalotkám alespoň 10 dnů, než se do nich vy nebo obdarovaný pustíte.
Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media