Nemohou se vaši známí nabažit chuti nakládaných sušených rajčat z Itálie? Tak jim je připravte sami!
Suroviny
rajčata cherry
500
g
sůl vločková
2
ČL
krupicový cukr
¼
ČL
oregano
1
ČL
sušené
olivový olej
2
PL
Na nakládání
kapary
1
hrst
česnek
2
stroužky
bazalka
1
PL
olivový olej
na zalití
Postup
1
Předehřejte troubu na 220 °C. Překrájejte rajčata napůl a řezem nahoru je vyskládejte v jedné vrstvě do zapékací nádoby. Poprašte solí, cukrem a oreganem a pokapejte olejem.
2
Dejte do rozpálené trouby a okamžitě ji vypněte. Nechte v ní rajčata přes noc (nebo i 24 hodin), aniž byste otevřeli dvířka.
3
Pak je naskládejte do ozdobných sklenic, na každou vrstvu přidejte pár kaparů, plátků česneku a lístků bazalky. Zalijte olejem a dohlédněte, aby nezůstaly žádné vzduchové bublinky. V chladu a temnu je můžete mít nejméně 14 dní.