Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 79
Více než hodinu Snadné Na 1-2 sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 420 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 26 g
Tuky 28 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemohou se vaši známí nabažit chuti nakládaných sušených rajčat z Itálie? Tak jim je připravte sami!

Suroviny

rajčata cherry 500 g
sůl vločková 2 ČL
oregano 1 ČL
sušené
olivový olej 2 PL
Na nakládání
kapary 1 hrst
česnek 2 stroužky
bazalka 1 PL
olivový olej
na zalití

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C. Překrájejte rajčata napůl a řezem nahoru je vyskládejte v jedné vrstvě do zapékací nádoby. Poprašte solí, cukrem a oreganem a pokapejte olejem.

2

Dejte do rozpálené trouby a okamžitě ji vypněte. Nechte v ní rajčata přes noc (nebo i 24 hodin), aniž byste otevřeli dvířka.

3

Pak je naskládejte do ozdobných sklenic, na každou vrstvu přidejte pár kaparů, plátků česneku a lístků bazalky. Zalijte olejem a dohlédněte, aby nezůstaly žádné vzduchové bublinky. V chladu a temnu je můžete mít nejméně 14 dní.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč