0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 74
Více než hodinu Snadné Na 1-2 sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 420 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 26 g
Tuky 28 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemohou se vaši známí nabažit chuti nakládaných sušených rajčat z Itálie? Tak jim je připravte sami!

Suroviny

rajčata cherry 500 g
sůl vločková 2 ČL
krupicový cukr 0.25 ČL
oregano 1 ČL
sušené
olivový olej 2 PL
Na nakládání
kapary 1 hrst
česnek 2 stroužky
bazalka 1 PL
olivový olej
na zalití

1 Předehřejte troubu na 220 °C. Překrájejte rajčata napůl a řezem nahoru je vyskládejte v jedné vrstvě do zapékací nádoby. Poprašte solí, cukrem a oreganem a pokapejte olejem.

2 Dejte do rozpálené trouby a okamžitě ji vypněte. Nechte v ní rajčata přes noc (nebo i 24 hodin), aniž byste otevřeli dvířka.

3 Pak je naskládejte do ozdobných sklenic, na každou vrstvu přidejte pár kaparů, plátků česneku a lístků bazalky. Zalijte olejem a dohlédněte, aby nezůstaly žádné vzduchové bublinky. V chladu a temnu je můžete mít nejméně 14 dní.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit