Přeneste se s námi do doby První republiky, kdy se cukroví peklo hlavně z ořechů a bílků a bylo vzácné. Ořechové pusinky pouze ze 4 surovin jsou dokonalý příkladem tehdejší jednoduchosti a elegance. Zaujaly i Pavla Berkyho, který vám k receptu natočil i videopostup.
Suroviny
Postup
Prošlehejte (např. pádlem v míse robotu) 2 bílky s ořechy, poté zapracujte cukr. Nakonec postupně zapracovávejte poslední bílek. Ten přidávejte tak, aby vzniklo kompaktní středně tuhé těsto (nemusíte jej spotřebovat celý). Přesuňte těsto do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte malé pusinky. Pečte je v troubě vyhřáté na 175 °C dobleda asi 20 minut.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a spodní část zchladlých pusinek v ní namáčejte. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte zatuhnout.