Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem
Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem

3.8/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Zhruba na 6 slepených pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2720 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 167 g
Tuky 199 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než makronky!

Suroviny

lískové oříšky 100 g
neloupané
základní těsto 1
na pusinky ze základního receptu (viz postup)
tmavá
slazené
min. 33 %

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Oříšky vsypte na plech a dejte je na 10 minut péct. Vyjměte je z trouby a nechte trochu zchladnout, poté je vsypte do utěrky a promněte, aby se zbavily slupek. Nasekejte je nožem nebo v robotu najemno a nechte zcela vychladnout.

2

Připravte sníh na pusinky podle základního receptu. Nakonec do něj opatrně vmíchejte nasekané ořechy (odolejte pokušení a ořechy nezašlehávejte, uvolnily by se z nich oleje a narušily by sníh).

3

Na plech vyložený pečicím papírem naneste lžící kopečky (potřebujete sudý počet!) a upečte je podle základního receptu.

4

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Kaštanové pyré prošlehejte se 4 lžícemi smetany ke šlehání, jen aby povolilo, a poté do něj vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Nechte lehce zchladnout.

5

Zbylou smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky. Polovinu pusinek potřete čokoládovo–kaštanovým pyré, druhou polovinu šlehačkou a slepte je dohromady.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Komentáře

02.01.2016 09:21

No mne sa cesto roztieklo, tak som musela pouzit papierove cupcaky aby to malo nejaky tvar, bolo to privelmi sladke, a ked sa da do gastanoveho kremu cokolada, tak sa stratila gastanova chut, co je trosku skoda, takze ja nabuduce skusim iny recept.

06.01.2016 15:47

Mrzí nás, že se vám dezert podle našeho receptu nepodařil podle vašich představ. S těstem se mohla stát řada věcí - ořechy nebyly dokonale vychladlé, mohlo být přešlehané... Bohužel takhle od počítače se to těžko soudí. Je jasné, že čokoláda v krému jednoho potěší a druhého ne... Můžete příště kaštanový krém použít jen lehce prošlehaný, bez čokolády... Přejeme spoustu úspěchů v kuchyni!

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...