Lepší než makronky!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Oříšky vsypte na plech a dejte je na 10 minut péct. Vyjměte je z trouby a nechte trochu zchladnout, poté je vsypte do utěrky a promněte, aby se zbavily slupek. Nasekejte je nožem nebo v robotu najemno a nechte zcela vychladnout.
2 Připravte sníh na pusinky podle základního receptu. Nakonec do něj opatrně vmíchejte nasekané ořechy (odolejte pokušení a ořechy nezašlehávejte, uvolnily by se z nich oleje a narušily by sníh).
3 Na plech vyložený pečicím papírem naneste lžící kopečky (potřebujete sudý počet!) a upečte je podle základního receptu.
4 Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Kaštanové pyré prošlehejte se 4 lžícemi smetany ke šlehání, jen aby povolilo, a poté do něj vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Nechte lehce zchladnout.
5 Zbylou smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky. Polovinu pusinek potřete čokoládovo–kaštanovým pyré, druhou polovinu šlehačkou a slepte je dohromady.
Komentáře
Maja Masarykova
02.01.2016 09:21
No mne sa cesto roztieklo,
No mne sa cesto roztieklo, tak som musela pouzit papierove cupcaky aby to malo nejaky tvar, bolo to privelmi sladke, a ked sa da do gastanoveho kremu cokolada, tak sa stratila gastanova chut, co je trosku skoda, takze ja nabuduce skusim iny recept.
Martina Zajícová
06.01.2016 15:47
Mrzí nás, že se vám dezert
Mrzí nás, že se vám dezert podle našeho receptu nepodařil podle vašich představ. S těstem se mohla stát řada věcí - ořechy nebyly dokonale vychladlé, mohlo být přešlehané... Bohužel takhle od počítače se to těžko soudí. Je jasné, že čokoláda v krému jednoho potěší a druhého ne... Můžete příště kaštanový krém použít jen lehce prošlehaný, bez čokolády... Přejeme spoustu úspěchů v kuchyni!