Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem

Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut Snadné Zhruba na 6 slepených pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2192 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 64 g
Tuky 196 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než makronky!

Související recepty

Suroviny

lískové oříšky 100 g
neloupané
1
pusinky ze základního receptu
čokoláda 100 g
tmavá
250 g
kaštanov pyré slazené
smetana ke šlehání 300 ml
min. 33 %

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Oříšky vsypte na plech a dejte je na 10 minut péct. Vyjměte je z trouby a nechte trochu zchladnout, poté je vsypte do utěrky a promněte, aby se zbavily slupek. Nasekejte je nožem nebo v robotu najemno a nechte zcela vychladnout.


2 Připravte sníh na pusinky podle základního receptu. Nakonec do něj opatrně vmíchejte nasekané ořechy (odolejte pokušení a ořechy nezašlehávejte, uvolnily by se z nich oleje a narušily by sníh).


3 Na plech vyložený pečicím papírem naneste lžící kopečky (potřebujete sudý počet!) a upečte je podle základního receptu.


4 Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Kaštanové pyré prošlehejte se 4 lžícemi smetany ke šlehání, jen aby povolilo, a poté do něj vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Nechte lehce zchladnout.
 

5 Zbylou smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky. Polovinu pusinek potřete čokoládovo–kaštanovým pyré, druhou polovinu šlehačkou a slepte je dohromady.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Komentáře

Maja Masarykova

No mne sa cesto roztieklo, tak som musela pouzit papierove cupcaky aby to malo nejaky tvar, bolo to privelmi sladke, a ked sa da do gastanoveho kremu cokolada, tak sa stratila gastanova chut, co je trosku skoda, takze ja nabuduce skusim iny recept.

Martina Zajícová

Mrzí nás, že se vám dezert podle našeho receptu nepodařil podle vašich představ. S těstem se mohla stát řada věcí - ořechy nebyly dokonale vychladlé, mohlo být přešlehané... Bohužel takhle od počítače se to těžko soudí. Je jasné, že čokoláda v krému jednoho potěší a druhého ne... Můžete příště kaštanový krém použít jen lehce prošlehaný, bez čokolády... Přejeme spoustu úspěchů v kuchyni!

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit