Jednoduché a přitom tak dobré! Křehké pusinky s lískovými oříšky zmizí z talíře s cukrovím jako mávnutím kouzelného proutku. Navíc je to senzační recept na vánoční cukroví na poslední chvíli. Obzvlášť, pokud vám zbyla spousta nespotřebovaných bílků. Oříškové pusinky si ale zaslouží vaši pozornost i mimo vánoční svátky.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 150 °C. Plech s nižším okrajem vyložte pečicím papírem.
Do čisté mísy dejte bílky a cukr, pak ručně šlehejte nad vodní lázní, dokud se cukr v bílcích zcela nerozpustí. Sejměte mísu z hrnce a sníh došlehejte v robotu nebo ručním šlehačem (nejlépe na střední výkon) 6–8 minut. Sníh musí během šlehání zchladnout na pokojovou teplotu, být lesklý a při vytažení metly tvořit pevné špičky. Stěrkou zapracujte lískové oříšky.
Sněhem naplňte cukrářský sáček s řezanou zdobicí špičkou a na plech s většími rozestupy stříkejte drobné pusinky. Každou ozdobte lískovým oříškem. Pečte cca 15 minut do ztuhnutí. Poté nechte zcela vychladnout a opatrně sloupněte z pečicího papíru. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, pusinky mají tendenci vlhnout.