Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Oříškové pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 48
Do hodiny Velmi snadné Na 2–3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2288 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 220 g
Tuky 124 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a přitom tak dobré! Křehké pusinky s lískovými oříšky zmizí z talíře s cukrovím jako mávnutím kouzelného proutku. Navíc je to senzační recept na vánoční cukroví na poslední chvíli. Obzvlášť, pokud vám zbyla spousta nespotřebovaných bílků. Oříškové pusinky si ale zaslouží vaši pozornost i mimo vánoční svátky.

Související recepty

Suroviny

lískové oříšky 200 g
strouhané či mleté
Na dokončení
lískové oříšky
celé

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. Plech s nižším okrajem vyložte pečicím papírem.

2

Do čisté mísy dejte bílky a cukr, pak ručně šlehejte nad vodní lázní, dokud se cukr v bílcích zcela nerozpustí. Sejměte mísu z hrnce a sníh došlehejte v robotu nebo ručním šlehačem (nejlépe na střední výkon) 6–8 minut. Sníh musí během šlehání zchladnout na pokojovou teplotu, být lesklý a při vytažení metly tvořit pevné špičky. Stěrkou zapracujte lískové oříšky.

3

Sněhem naplňte cukrářský sáček s řezanou zdobicí špičkou a na plech s většími rozestupy stříkejte drobné pusinky. Každou ozdobte lískovým oříškem. Pečte cca 15 minut do ztuhnutí. Poté nechte zcela vychladnout a opatrně sloupněte z pečicího papíru. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, pusinky mají tendenci vlhnout.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...