Oříškové pusinky

Oříškové pusinky
ZDROJ: Oříškové pusinky
sdílet:

Oříškové pusinky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do hodiny Velmi snadné Na 2–3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2288 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 220 g
Tuky 124 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a přitom tak dobré! Křehké pusinky s lískovými oříšky zmizí z talíře s cukrovím jako mávnutím kouzelného proutku.

Suroviny

bílek 3 ks
krupicový cukr 200 g
lískové oříšky 200 g
strouhané či mleté
Na dokončení
lískové oříšky
celé

Postup

1

Troubu předehřejte na 150°C. Plech s nižším okrajem vyložte pečicím papírem.

2

Do čisté mísy dejte bílky a cukr, pak ručně šlehejte nad vodní lázní, dokud se cukr v bílcích zcela nerozpustí. Sejměte mísu z hrnce a sníh došlehejte v robotu nebo ručním šlehačem (nejlépe na střední výkon) 6–8 minut. Sníh musí během šlehání zchladnout na pokojovou teplotu, být lesklý a při vytažení metly tvořit pevné špičky. Stěrkou zapracujte lískové oříšky.

3

Sněhem naplňte cukrářský sáček s řezanou zdobicí špičkou a na plech s většími rozestupy stříkejte drobné pusinky. Každou ozdobte lískovým oříškem. Pečte cca 15 minut do ztuhnutí. Poté nechte zcela vychladnout a opatrně sloupněte z pečicího papíru. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, pusinky mají tendenci vlhnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit