Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronová vosí hnízda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 121
Více než hodinu Snadné Na cca 40 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 18057 kcal
Bílkoviny 480 g
Sacharidy 3278 g
Tuky 295 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na klasická vosí hnízda (nebo vosí či včelí úly) nedáme dopustit, ovšem od té chvíle, co jsme ochutnali tato citronová, nemůžeme si pomoct a připravujeme na vánoční stůl obě varianty. Citronová vosí hnízda – originální a svěží nepečené vánoční cukroví, které si letos vaši pozornost rozhodně zaslouží.

Související recepty

Suroviny

nastrouhané nebo namleté najemno
nebo jemně mleté loupané mandle + trocha navíc na posypání
máslo 100 g
změklé
najemno nastrouhaná z 1 citronu
citronový likér 3 PL
limoncello
slazené (Piknik, Salko, Condé...)
Na dokončení
nebo máslový citronový krém (viz Něco navíc)
citronový likér 1 PL
limoncello, smíchané s lemon curd
nebo lépe 40 světlých upečených koleček (můžete použít recept na těsto na kávové košíčky, které najdete výše, či jiné světlé těsto na linecké či křehké pečivo)

Postup

1

Cukr, piškoty, mandle, máslo, citronovou kůru i šťávu, limoncello a kondenzované mléko dobře propracujte na jednotnou hmotu. Dejte vychladit do lednice.

2

Formičky na vosí hnízda naplňte citronovou hmotou. Dole udělejte důlek, například tenkou rukojetí vařečky. Vyklopte. Důlek naplňte zvoleným krémem a uzavřete světlým kolečkem nebo piškotem. Hotová hnízda můžete na závěr jemně zasněžit mandlovou moukou. Skladujte v lednici.

NĚCO NAVÍC
Vosí hnízda můžete plnit nejen citronovým krémem lemon curd, ale i máslovým krémem. 100 g změklého másla vyšlehejte do pěny a po částech do ní zašlehejte 200 g citronového krému lemon curd a 1 lžíci limoncella. Podle potřeby doslaďte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín