Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pistáciové linecké cukroví

Linecké cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pistáciové linecké cukroví

4.1/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4453 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 446 g
Tuky 252 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické linecké je skvělé. Zkuste mu letos dát nový švih a přidejte pistácie. Návyková záležitost!

Suroviny

pistácie 65 g
loupané, nesolené
+ navíc na podsypání
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
dřeň vyškrábnutá
sůl 1 špetka
máslo 240 g
změklé
vejce 1 ks
o pokojové teplotě
Na dokončení
na poprášení (lze vynechat)
ovocný džem 160 g
rybízový, malinový nebo jiný nakyslý

Postup

1

Pistácie a 60 g krupicového cukru vsypte do mixéru/food procesoru s nožovým nástavcem a pomocí krátkých pulzů mixujte tak dlouho, dokud nevznikne jemná drobenka.

2

Na pracovní plochu prosejte mouku a kypřicí prášek. Smíchejte s vanilkovou dření a solí. Přidejte pistácie s cukrem, máslo a vejce. Vypracujte hladké kompaktní těsto. To rozdělte na poloviny, obě zploštěte do tvaru disku, zabalte do potravinářské fólie a uložte alespoň na 2 hodiny do lednice (ale klidně přes noc). Před další prací pak nechte cca 10 minut povolit.

3

Troubu předehřejte na 180°C. 2 plechy s nízkým okrajem vyložte pečicím papírem. Obě poloviny těsta postupně rozválejte na pomoučněném vále na plát o síle 4mm. Vykrajujte tvary
podle libosti – hvězdičky, srdíčka, kolečka... Vždy však jeden plný a jeden s vykrojeným středem. Plné tvary skládejte na jeden plech a vykrojené na druhý, k jejich upečení je totiž potřeba jinak dlouhá doba. Mezi jednotlivými kousky nechávejte rozestupy. Pokračujte ve vykrajování, dokud nespotřebujete všechno těsto. Pečte dozlatova. Cukroví s vykrojeným středem bude hotové rychleji, proto dobře hlídejte, co se děje v troubě. Po upečení můžete vykrojené hvězdičky poprášit moučkovým cukrem. Nechte zcela vychladnout.

4

Plné a vykrojené hvězdičky slepujte džemem. Hotové cukroví skladujte v suchu a chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Komentáře

28.12.2021 18:30
vynikajici napad vrele doporucuji

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč