Pečená dýně s chilli

Pečená dýně s chilli

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1010 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 34 g
Tuky 84 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně má velmi jemnou a nenápadnou chuť a díky tomu přímo vybízí k různým ochucovacím experimentům – třeba pokus s chilli vyšel na výbornou!

Suroviny

dýně 1 ks
středně velká - máslová nebo hokkaido
sůl
olej 3 PL
chilli pasta gochujang 1 ČL
lze nahradit harissou
sezamová semínka 1 PL
nasucho opražená
petrželka 1 snítka
nasekaná nadrobno
jarní cibulka 2 ks
na šikmá kolečka
sýr feta 150 g
lze nahradit čerstvým kozím sýrem

1 Dýni rozkrojte napůl a zbavte semínek, máslovou dýni oloupejte, hokkaido loupat netřeba. Dýni nakrájejte na zhruba 1–2cm silné plátky, osolte a rozložte na plech.

2 Plátky promíchejte s olejem a chilli pastou a pečte v troubě vyhřáté na 200°C doměkka, zhruba 15–20 minut.

Podávejte sypané sezamem, petrželkou, jarní cibulkou a sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit