Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená dýně s chilli
Pečená dýně s chilli
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pečená dýně s chilli

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 998 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 31 g
Tuky 84 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně má velmi jemnou a nenápadnou chuť a díky tomu přímo vybízí k různým ochucovacím experimentům – třeba pokus s chilli vyšel na výbornou!

Suroviny

středně velká - máslová nebo hokkaido
sůl
olej 3 PL
harissa 1 ČL
nebo jiná chilli pasta
sezamová semínka 1 PL
nasucho opražená
petrželka 2 snítky
hladkolistá, nasekaná nadrobno
jarní cibulka 2 ks
na šikmá tenká kolečka
lze nahradit čerstvým kozím sýrem

Postup

1

Dýni rozkrojte napůl a zbavte semínek, máslovou dýni oloupejte, hokkaido loupat netřeba. Dýni nakrájejte na zhruba 1–2cm silné plátky, osolte a rozložte na plech.

2

Plátky promíchejte s olejem a chilli pastou a pečte v troubě vyhřáté na 200°C doměkka, zhruba 15–20 minut.

3

Podávejte sypané sezamem, petrželkou, jarní cibulkou a sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...