Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená dýně s chilli

Dýně má velmi jemnou a nenápadnou chuť a díky tomu přímo vybízí k různým ochucovacím experimentům – třeba pokus s chilli vyšel na výbornou!

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 1 středně velká dýně, máslová nebo hokkaido
    • sůl
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 1 lžička chilli pasty, např. harissy
    • 1 lžíce sezamových semínek, nasucho opražených
    • 1–2 snítky hladkolisté petržele, nakrájených nadrobno
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na šikmá tenká kolečka
    • 150 g sýra feta nebo čerstvého kozího sýra

Příprava jídla

1 Dýni rozkrojte napůl a zbavte semínek, máslovou dýni oloupejte, hokkaido loupat netřeba. Dýni nakrájejte na zhruba 1–2cm silné plátky, osolte a rozložte na plech.

2 Plátky promíchejte s olejem a chilli pastou a pečte v troubě vyhřáté na 200°C doměkka, zhruba 15–20 minut.

Podávejte sypané sezamem, petrželkou, jarní cibulkou a sýrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oříškové kapustičky

Květáková rýže

Přidat komentář