Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s harissou

Harissa je pikantní chilli omáčka nebo pasta, která se využívá v kuchyni severní Afriky– v Tunisku, Maroku, Alžírsku, Lybii alei v Izraeli. Připravuje se z chilli papriček, česneku, olivového oleje, koření a bylinek. Má intenzivní ostrou chuť a tradičně se používá jako doprovod k masu nebo do marinád. Je oblíbená při přípravě tajine, což je tradiční marocký pokrm připravovaných ve speciálních konických hliněných nádobách. Harissa se často přidává do dalších omáček, polévek a dipů, aby se jídlu dodalo na pikantnosti.

...


Příprava harissy zahrnuje mixování nebo mletí chilli papriček s česnekem, kořením (jako jsou koriandr, kmín a koriandr) s bylinkami (jako je máta nebo koriandr). Tato směs se pak zpravidla doplňuje olivovým olejem, aby vznikla hustá pasta.
 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč