0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kaštany s rozmarýnem

Pečené kaštany s rozmarýnem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1357 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 217 g
Tuky 42 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vám jdou kaštany špatně naříznout, můžete je předem krátce povařit nebo napařit, aby mírně změkly.

Suroviny

kaštany 500 g
máslo 2 PL
rozmarýn 4 snítky
sůl 1 ČL
citron 1 ks
kůra

1 Troubu předehřejte na 200°C. Každý kaštan nařízněte nožem do kříže, potom je vsypte do pekáčku a pečte 30 minut, čas od času protřeste.

2 Potom přidejte máslo, rozmarýn, citronovou kůru a sůl. Promíchejte, dejte zpět do trouby a pečte ještě 10 minut, jednou dvakrát během pečení protřeste. Podávejte horké!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit