Pečené kaštany s rozmarýnem

Pečené kaštany s rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1357 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 217 g
Tuky 42 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vám jdou kaštany špatně naříznout, můžete je předem krátce povařit nebo napařit, aby mírně změkly.

Suroviny

jedlé kaštany 500 g
máslo 2 PL
rozmarýn 4 snítky
sůl 1 ČL
citron 1 ks
kůra

1 Troubu předehřejte na 200°C. Každý kaštan nařízněte nožem do kříže, potom je vsypte do pekáčku a pečte 30 minut, čas od času protřeste.

2 Potom přidejte máslo, rozmarýn, citronovou kůru a sůl. Promíchejte, dejte zpět do trouby a pečte ještě 10 minut, jednou dvakrát během pečení protřeste. Podávejte horké!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit