Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené vepřové maso

Rychlá večeře ze špajzky

Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení + zavařování
PT3H
Pečení 3:00
Maso Česká

Ingredience

    • 5 kg vepřové kýty 
    • 0,7 l vepřového sádla
    • sůl

Příprava jídla

1 Maso nasolte a nechte ho 24 hodin v chladu odležet.

2 Druhý den ho dejte do pekáčku, přidejte k němu polovinu sádla, podlijte ho asi 300ml horké vody a pečte v troubě vyhřáté na 180°C. Jakmile se sádlo rozpustí, maso zakryjte vrchní polovinou pekáčku, teplotu v troubě snižte na 150°C a pomalu pečte asi 3 hodiny. Průběžně maso podlévejte horkou vodou a přidávejte zbylé sádlo. 

3 Hotové upečené maso naporcujte (velikost kousků je čistě na vás, lepší jsou ale větší). Maso zalijte trochou šťávy a výpekem, sklenice očistěte, dobře uzavřete a sterilujte cca 45 minut při 100°C.

NĚCO NAVÍC 
K pečení a následnému zavařování se hodí i krkovice nebo bůček. Doporučuji upéct od každého kousek a jednotlivé druhy masa do sklenic kombinovat. Maso se dá jíst za studena anebo ho vysypte ze sklenice na pekáč, přidejte cibuli, koření, česnek a v troubě 20 minut pečte. Nebo ho prostě jen ohřejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybízový sirup

Švestkový kečup

Houby ve vlastní štávě

Míchanice

Hruškový džem se skořicí, zázvorem a badyánem

Fíková La Janette

Přidat komentář