Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené vepřové maso

Pečené vepřové maso

Hodnocení receptu
3.2/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3861 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 18 g
Tuky 300 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pečené vepřové maso v celku jsme použili vepřovou plec. Potřete ji grilovacím kořením, nebo jen solí, drceným pepřem a kmínem, dochuťte cibulí a česnekem a dejte péct. Společně s bramborovými knedlíky, zelím nebo špenátem je pečená plec úžasná jako nedělní oběd nebo rodinná večeře. Pečeni můžete připravit i z jiných druhů mas. Výborná je i krkovička, vepřová kýta či bůček.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
sůl
koření na grilovanou zeleninu

Postup

1

Maso pečlivě omyjte a uložte na plech, do kterého jste dali trochu sádla nebo oleje a vrstvu cibule. Chcete-li se vyhnout nadbytečnému tuku, můžeme místo tuku použít pečící papír.

2

Maso potřete solí, grilovacím kořením a důkladně ho do masa vmasírujte. Posypte kmínem.

3

Připravené maso podlijte vodou, přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 1 hodinu.

4

Potom odkryjte a pečte ještě asi dalších 20 minut, aby se na mase udělala pěkná kůrka. Během pečení polévejte výpekem z plechu.

5

Pečené vepřové maso podávejte s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo dušeným zelím a knedlíkem.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: marcela.said

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...