Dobře upečené maso je pro přípravu jednoduché, ale potěší i při slavnostnějších příležitostech. Výborné pro nedělní oběd nebo večeři s rodinou. Dá se připravit y rôynzch druhů mas, dle vaší chuti a možností. Ideální je rameno, ale výborná je i krkovička, vepřové stehno či bůček.
Suroviny
Postup
Maso pečlivě omyjeme a uložíme na plech, do kterého jsme dali trochu sádla nebo oleje a vrstvu cibule. Chceme-li se vyhnout nadbytečnému tuku, můžeme místo tuku použít pečící papír.
Maso potřeme solí, grilovacím pepřem a důkladně ho do masa vmasírujeme. Posypeme kmínem.
Připravené maso podlijeme vodou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 1 hodinu.
Potom odkryjeme a pečeme ještě dalších asi 20 minut, aby se maso na něm udělala pěkná kůrka. Během pečení poléváme vývarem z plechu.
Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo dušeným zelím a knedlíkem.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com