Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová plec na paprice
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová plec na paprice

4.3/5 Počet hodnocení: 282
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3426 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 65 g
Tuky 282 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová plec na paprice může být stejně skvělá jako kuře nebo telecí! Pro jemnější konzistenci jsme do omáčky přidali smetanu na šlehání, ale můžete ji vyměnit za zakysanou nebo ji vůbec nepřidávat. Vepřové na paprice podávejte s rýží, ovšem sluší jí také těstoviny, kynuté knedlíky či noky.

Související recepty

Suroviny

nebo přepuštěné máslo
nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 200 ml
nebo vepřový, zeleninový, podle potřeby i více

Postup

1

V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk. Maso nakrájejte na kostky nebo širší nudličky. Opečte ho ze všech stran.

2

Maso odložte stranou. Do pánve s výpekem nasypte cibuli a česnek. Nechte zesklovatět, ale pozor ať česnek nepřipálíte.

3

Přihoďte maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte. Odstavte a vmíchejte papriku. Lehce osolte a opepřete.

4

Podlijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Zmírněte oheň, přiklopte a duste doměkka zhruba 30-45 minut.

5

Nakonec opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání. Osolte a opepřete. Prohřejte, ale už nevařte. Podávejte s libovolnou přílohou.

NĚCO NAVÍC
Jako přílohu můžete použít těstoviny, rýži či knedlíky. My doporučujeme noky. Zvolit můžete jakékoliv - domácí i kupované, bramborové i obyčejné. Vidličkou umíchejte těsto z vajec (1 vejce na porci), hrubé mouky, nezapomeňte osolit. Doředit můžete případně vodou či mlékem. Lžící sázejte do osolené vroucí vody a vařte, až jsou uvnitř hotové.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Doporučujeme recept s videem

Džuveč s vepřovým masem

Apetit magazín