0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová plec na paprice

Vepřová plec na paprice
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová plec na paprice

4.3 / 5. Počet hodnocení: 149
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3426 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 65 g
Tuky 282 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová plec na paprice může být stejně skvělá jako kuře nebo telecí! 

Suroviny

sádlo 3 PL
domácí, lze nahradit máslem, nejlépe přepuštěným
vepřová plec 750 g
nakrájená na kostky nebo širší nudličky
cibule 2 ks
menší, nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno nakrájené
mouka pšeničná hladká 1.5 PL
paprika mletá sladká 1.5 PL
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 200 ml
nebo vepřový (může být z receptu na vařené vepřové maso se zimní zeleninou – viz Související recepty), nebo zeleninový, podle potřeby i více
smetana ke šlehání 300 ml
rýže
dušená, vařené těstoviny či noky (viz Něco navíc), k podávání

Postup

1

V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm maso ze všech stran.

2

Pak maso vyjměte z pánve a nasypte do ní cibuli a česnek, opečte je, aby cibule zesklovatěla a česnek se nepřipálil.

3

Vraťte k nim maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte. Odstavte a vmíchejte papriku, jemně osolte a opepřete.

4

Podlijte vývarem, promíchejte, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zhruba 30–45 minut duste doměkka.

5

Ke konci opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání, dosolte a dopepřete. Prohřejte, ale už nevařte. Podávejte se zvolenou přílohou.

NĚCO NAVÍC
Noky mohou být jakékoli, domácí i kupované bramborové, ale také úplně obyčejné: vidličkou umíchejte těsto z vajec (co porce, to zhruba 1 vejce), hrubé mouky a trošky soli (lze ředit vodou či mlékem), lžící sázejte do osolené vroucí vody a vařte, až jsou uvnitř hotové. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit