0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová plec na paprice

Vepřová plec na paprice
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová plec na paprice

4.3 / 5. Počet hodnocení: 216
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3426 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 65 g
Tuky 282 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová plec na paprice může být stejně skvělá jako kuře nebo telecí! 

Suroviny

sádlo 3 PL
domácí, lze nahradit máslem, nejlépe přepuštěným
vepřová plec 750 g
nakrájená na kostky nebo širší nudličky
cibule 2 ks
menší, nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno nakrájené
mouka pšeničná hladká 1,5 PL
paprika mletá sladká 1,5 PL
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 200 ml
nebo vepřový (může být z receptu na vařené vepřové maso se zimní zeleninou – viz Související recepty), nebo zeleninový, podle potřeby i více
rýže
dušená, vařené těstoviny či noky (viz Něco navíc), k podávání

Postup

1

V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm maso ze všech stran.

2

Pak maso vyjměte z pánve a nasypte do ní cibuli a česnek, opečte je, aby cibule zesklovatěla a česnek se nepřipálil.

3

Vraťte k nim maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte. Odstavte a vmíchejte papriku, jemně osolte a opepřete.

4

Podlijte vývarem, promíchejte, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zhruba 30–45 minut duste doměkka.

5

Ke konci opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání, dosolte a dopepřete. Prohřejte, ale už nevařte. Podávejte se zvolenou přílohou.

NĚCO NAVÍC
Noky mohou být jakékoli, domácí i kupované bramborové, ale také úplně obyčejné: vidličkou umíchejte těsto z vajec (co porce, to zhruba 1 vejce), hrubé mouky a trošky soli (lze ředit vodou či mlékem), lžící sázejte do osolené vroucí vody a vařte, až jsou uvnitř hotové. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč