Vepřová plec na paprice může být stejně skvělá jako kuře nebo telecí! Pro jemnější konzistenci jsme do omáčky přidali smetanu na šlehání, ale můžete ji vyměnit za zakysanou nebo ji vůbec nepřidávat. Vepřové na paprice podávejte s rýží, ovšem sluší jí také těstoviny, kynuté knedlíky či noky.
Suroviny
Postup
V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk. Maso nakrájejte na kostky nebo širší nudličky. Opečte ho ze všech stran.
Maso odložte stranou. Do pánve s výpekem nasypte cibuli a česnek. Nechte zesklovatět, ale pozor ať česnek nepřipálíte.
Přihoďte maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte. Odstavte a vmíchejte papriku. Lehce osolte a opepřete.
Podlijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Zmírněte oheň, přiklopte a duste doměkka zhruba 30-45 minut.
Nakonec opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání. Osolte a opepřete. Prohřejte, ale už nevařte. Podávejte s libovolnou přílohou.
NĚCO NAVÍC
Jako přílohu můžete použít těstoviny, rýži či knedlíky. My doporučujeme noky. Zvolit můžete jakékoliv - domácí i kupované, bramborové i obyčejné. Vidličkou umíchejte těsto z vajec (1 vejce na porci), hrubé mouky, nezapomeňte osolit. Doředit můžete případně vodou či mlékem. Lžící sázejte do osolené vroucí vody a vařte, až jsou uvnitř hotové.