Vepřová plec na paprice může být stejně skvělá jako kuře nebo telecí!
Suroviny
Postup
V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm maso ze všech stran.
Pak maso vyjměte z pánve a nasypte do ní cibuli a česnek, opečte je, aby cibule zesklovatěla a česnek se nepřipálil.
Vraťte k nim maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte. Odstavte a vmíchejte papriku, jemně osolte a opepřete.
Podlijte vývarem, promíchejte, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zhruba 30–45 minut duste doměkka.
Ke konci opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání, dosolte a dopepřete. Prohřejte, ale už nevařte. Podávejte se zvolenou přílohou.
NĚCO NAVÍC
Noky mohou být jakékoli, domácí i kupované bramborové, ale také úplně obyčejné: vidličkou umíchejte těsto z vajec (co porce, to zhruba 1 vejce), hrubé mouky a trošky soli (lze ředit vodou či mlékem), lžící sázejte do osolené vroucí vody a vařte, až jsou uvnitř hotové.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu(22 receptů)
- Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!(30 receptů)