Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Filipínské mungo s vepřovým masem

Fazole mungo čili vignu zlatou (Vigna radiata) už nejspíš znáte v podobě klíčků či výhonků. Tato surovina je ovšem skvělá i coby méně známá luštěnina. Tenhle recept z jednoho hrnce vás o jejích přednostech snadno přesvědčí. 

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ namáčení
PT1H
Vaření 1:00
Luštěniny

Ingredience

    • 200 g suchého munga (vigna zlatá), namočeného přes noc do studené vody a poté slitého
    • cca 150 g vepřové plece
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • asi 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 1 menší rajče, nakrájené na kostičky
    • 1,5 litru drůbežího vývaru
    • sůl (nebo pro odvážné rybí omáčka)
    • 150 g špenátu nebo mangoldu
    • cca 4 hrsti škvarků k podávání

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na malé tenké plátky. V rendlíku nebo velké hluboké pánvi ho opečte na rozpáleném oleji dohněda. Přidejte česnek, zázvor, cibuli a rajče a opékejte (duste ve vlastní šťávě) 5 mi- nut. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte předem namočené a slité mungo, znovu přiveďte k varu a vařte 1 hodinu (nebo aspoň tak dlouho, aby maso i mungo změkly).

2 Podle potřeby nařeďte horkou vodou nebo dalším vývarem. Osolte podle chuti. Přiveďte znovu k varu, vsypte špenát či mangold a nechte zavadnout. Podávejte s prohřátými škvarky místo krutonů. Polévku můžete doplnit kolečky jarní cibulky.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář