Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filipínské mungo s vepřovým masem

Filipínské mungo s vepřovým masem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2655 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 264 g
Tuky 108 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazole mungo čili vignu zlatou (Vigna radiata) už nejspíš znáte v podobě klíčků či výhonků. Tato surovina je ovšem skvělá i coby méně známá luštěnina. Tenhle recept z jednoho hrnce vás o jejích přednostech snadno přesvědčí. 

Suroviny

fazole mungo 200 g
mungo suché - namočené přes noc do studené vody a poté slité
olej 1 PL
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nastrouhaný
nahrubo
na kostičky
vývar kuřecí 1,5 l
sůl
lze nahradit rybí omáčkou
lze nahradit mangoldem

1 Maso nakrájejte na malé tenké plátky. V rendlíku nebo velké hluboké pánvi ho opečte na rozpáleném oleji dohněda. Přidejte česnek, zázvor, cibuli a rajče a opékejte (duste ve vlastní šťávě) 5 mi- nut. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte předem namočené a slité mungo, znovu přiveďte k varu a vařte 1 hodinu (nebo aspoň tak dlouho, aby maso i mungo změkly).

2 Podle potřeby nařeďte horkou vodou nebo dalším vývarem. Osolte podle chuti. Přiveďte znovu k varu, vsypte špenát či mangold a nechte zavadnout. Podávejte s prohřátými škvarky místo krutonů. Polévku můžete doplnit kolečky jarní cibulky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč