Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Filipínské mungo s vepřovým masem

Filipínské mungo s vepřovým masem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2655 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 264 g
Tuky 108 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazole mungo čili vignu zlatou (Vigna radiata) už nejspíš znáte v podobě klíčků či výhonků. Tato surovina je ovšem skvělá i coby méně známá luštěnina. Tenhle recept z jednoho hrnce vás o jejích přednostech snadno přesvědčí. 

Suroviny

fazole mungo 200 g
mungo suché - namočené přes noc do studené vody a poté slité
olej 1 PL
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nastrouhaný
nahrubo
na kostičky
vývar kuřecí 1,5 l
sůl
lze nahradit rybí omáčkou
lze nahradit mangoldem

Postup

1

Maso nakrájejte na malé tenké plátky. V rendlíku nebo velké hluboké pánvi ho opečte na rozpáleném oleji dohněda. Přidejte česnek, zázvor, cibuli a rajče a opékejte (duste ve vlastní šťávě) 5 mi- nut. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte předem namočené a slité mungo, znovu přiveďte k varu a vařte 1 hodinu (nebo aspoň tak dlouho, aby maso i mungo změkly).

2

Podle potřeby nařeďte horkou vodou nebo dalším vývarem. Osolte podle chuti. Přiveďte znovu k varu, vsypte špenát či mangold a nechte zavadnout. Podávejte s prohřátými škvarky místo krutonů. Polévku můžete doplnit kolečky jarní cibulky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...