Fazole mungo čili vignu zlatou (Vigna radiata) už nejspíš znáte v podobě klíčků či výhonků. Tato surovina je ovšem skvělá i coby méně známá luštěnina. Tenhle recept z jednoho hrnce vás o jejích přednostech snadno přesvědčí.
Suroviny
Postup
Maso nakrájejte na malé tenké plátky. V rendlíku nebo velké hluboké pánvi ho opečte na rozpáleném oleji dohněda. Přidejte česnek, zázvor, cibuli a rajče a opékejte (duste ve vlastní šťávě) 5 mi- nut. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte předem namočené a slité mungo, znovu přiveďte k varu a vařte 1 hodinu (nebo aspoň tak dlouho, aby maso i mungo změkly).
Podle potřeby nařeďte horkou vodou nebo dalším vývarem. Osolte podle chuti. Přiveďte znovu k varu, vsypte špenát či mangold a nechte zavadnout. Podávejte s prohřátými škvarky místo krutonů. Polévku můžete doplnit kolečky jarní cibulky.