Úžasně sytá polévka pro zahřátí. Podávejte jako hlavní jídlo.
Suroviny
kližka
300
g
pokrájená
bobkový list
1
ks
nové koření
5
kuliček
vepřová plec
300
g
velké sklenice ve sladkokyselém nálevu, na kostičky
mrkev
1
ks
velká
petržel
1
ks
velká
celer
1
ks
malý
zelí bílé
½
hlávky
cibule
1
ks
velká
uzené maso
200
g
vařené, pokrájené
klobása
1
třeba ostravská, pokrájená
pepř
na dochucení
sůl
na dochucení
rajčatová passata - pyré
na dochucení
ocet
na dochucení
cukr
na dochucení
k podávání
Postup
1
Hovězí maso vložte do velkého hrnce.
2
Zalijte asi litrem a půl vody, vhoďte bobkový list, nové koření, lehce osolte a uveďte do varu.
3
Asi po půlhodině přidejte pokrájené vepřové, po další půlhodině řepu i s nálevem, pyré a pokrájenou zeleninu.
4
Povařte zhruba hodinu doměkka, na závěr přidejte klobásu a uzené.
5
Dochuťte a na talíři ozdobte smetanou, chcete-li.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Co se dá vařit v pomalém hrnci? (24 receptů)