0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Boršč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 162 g
Tuky 128 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně sytá polévka pro zahřátí. Podávejte jako hlavní jídlo.

Suroviny

kližka 300 g
pokrájená
bobkový list 1 ks
nové koření 5 kuliček
vepřová plec 300 g
červená řepa 2
velké sklenice ve sladkokyselém nálevu, na kostičky
mrkev 1 ks
velká
petržel 1 ks
velká
celer 1 ks
malý
zelí bílé 0.5 hlávky
cibule 1 ks
velká
uzené maso 200 g
vařené, pokrájené
klobása 1
třeba ostravská, pokrájená
pepř
na dochucení
sůl
na dochucení
rajčatová passata - pyré
na dochucení
ocet
na dochucení
cukr
na dochucení
zakysaná smetana
k podávání

Postup

1

Hovězí maso vložte do velkého hrnce.

2

Zalijte asi litrem a půl vody, vhoďte bobkový list, nové koření, lehce osolte a uveďte do varu.

3

Asi po půlhodině přidejte pokrájené vepřové, po další půlhodině řepu i s nálevem, pyré a pokrájenou zeleninu.

4

Povařte zhruba hodinu doměkka, na závěr přidejte klobásu a uzené.

5

Dochuťte a na talíři ozdobte smetanou, chcete-li.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit