0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masová trojctihodná nádivka

Masová trojctihodná nádivka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masová trojctihodná nádivka

4.2 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3852 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 129 g
Tuky 255 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masová nádivka přijde k chuti zastudena kdykoli během velikonočních svátků. Teplou si ji vychutnejte třeba se špenátem a bramborem nebo si ji dejte jako součást velikonočního oběda s mladým pečeným masem.

Suroviny

vepřová plec 350 g
uzený bůček 350 g
či krkovice
kuře 300 g
či krůtí maso
strouhanka 120 g
a na vysypání formy
mléko 250 ml
vejce 3 ks
žloutek 1 ks
libeček 2 PL
nasekaný
rozmarýn 1 snítka
nasekaný
petrželka 1 PL
nasekaná
nové koření 1 ČL
mleté
sůl
pepř
čerstvě mletý
bílek 1 ks
na potření
máslo
na vymazání formy

1 Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou nebo vyložte pečicím papírem.

2 Maso omyjte a každý druh zvlášť uvařte. V míse prošlehejte vejce s mlékem, přisypte strouhanku, nasekané bylinky a mleté nové koření a nechte vsáknout.

3 Maso nakrájejte na kostičky nebo hrubě semelte a promíchejte se strouhankovou směsí. Podle chuti osolte, opepřete a přesuňte do formy.

4 Pečte 40–45 minut dozlatova, případně vpíchněte do středu špejli, jestli hmota uprostřed nelepí. Ke konci pečení potřete povrch rozšlehaným bílkem, aby kůrka byla lesklá a křupavá. Nechte chvíli zchladnout ve formě, vyklopte a krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit