Masová trojctihodná nádivka

Masová trojctihodná nádivka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masová trojctihodná nádivka

4.2 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3852 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 129 g
Tuky 255 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masová nádivka přijde k chuti zastudena kdykoli během velikonočních svátků. Teplou si ji vychutnejte třeba se špenátem a bramborem nebo si ji dejte jako součást velikonočního oběda s mladým pečeným masem.

Suroviny

vepřová plec 350 g
uzený bůček 350 g
či krkovice
kuře 300 g
či krůtí maso
strouhanka 120 g
a na vysypání formy
mléko 250 ml
vejce 3 ks
žloutek 1 ks
libeček 2 PL
nasekaný
rozmarýn 1 snítka
nasekaný
petrželka 1 PL
nasekaná
nové koření 1 ČL
mleté
sůl
pepř
čerstvě mletý
bílek 1 ks
na potření
máslo
na vymazání formy

1 Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou nebo vyložte pečicím papírem.

2 Maso omyjte a každý druh zvlášť uvařte. V míse prošlehejte vejce s mlékem, přisypte strouhanku, nasekané bylinky a mleté nové koření a nechte vsáknout.

3 Maso nakrájejte na kostičky nebo hrubě semelte a promíchejte se strouhankovou směsí. Podle chuti osolte, opepřete a přesuňte do formy.

4 Pečte 40–45 minut dozlatova, případně vpíchněte do středu špejli, jestli hmota uprostřed nelepí. Ke konci pečení potřete povrch rozšlehaným bílkem, aby kůrka byla lesklá a křupavá. Nechte chvíli zchladnout ve formě, vyklopte a krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit