Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masová trojctihodná nádivka
Masová trojctihodná nádivka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masová trojctihodná nádivka

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3852 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 129 g
Tuky 255 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masová nádivka přijde k chuti zastudena kdykoli během velikonočních svátků. Teplou si ji vychutnejte třeba se špenátem a bramborem nebo si ji dejte jako součást velikonočního oběda s mladým pečeným masem.

Suroviny

či krkovice
kuře 300 g
či krůtí maso
strouhanka 120 g
a na vysypání formy
mléko 250 ml
vejce 3 ks
libeček 2 PL
nasekaný
rozmarýn 1 snítka
nasekaný
petrželka 1 PL
nasekaná
mleté
sůl
pepř
čerstvě mletý
na potření
na vymazání formy

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou nebo vyložte pečicím papírem.

2

Maso omyjte a každý druh zvlášť uvařte. V míse prošlehejte vejce s mlékem, přisypte strouhanku, nasekané bylinky a mleté nové koření a nechte vsáknout.

3

Maso nakrájejte na kostičky nebo hrubě semelte a promíchejte se strouhankovou směsí. Podle chuti osolte, opepřete a přesuňte do formy.

4

Pečte 40–45 minut dozlatova, případně vpíchněte do středu špejli, jestli hmota uprostřed nelepí. Ke konci pečení potřete povrch rozšlehaným bílkem, aby kůrka byla lesklá a křupavá. Nechte chvíli zchladnout ve formě, vyklopte a krájejte na řezy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...