Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 671 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 6 g
Tuky 50 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá sice jako sladký pohár, ale je to efektní slané pohoštění.

Suroviny

1 PL
sezamové semínko
lískové oříšky 1 PL
loupané
kmín 1 ČL
1 ČL
koriandrové semínko
kozí sýr 200 g
např. Saint Maure
mléko 3 PL
máta lístků
sůl
na dochucení
toustový chléb
nebo pita, k podávání
ředkvičky
k podávání
pepř

Na suché pánvi opražte semínka, oříšky i kmín, aby se z nich začala uvolňovat vůně. Pak je přesypte do hmoždíře, nahrubo je nadrťte a lehce osolte.

Kozí sýr rozmělněte v mléce, a pokud chcete, okořeňte solí a pepřem. Pak začněte dip vršit do skleněné misky – na dno patří polovina kozího sýra, na něj polovina pražených oříšků a mátových lístků, pak opět vrstva sýra, oříšky a máta. Servírujte s ředkvičkami a toustovým nebo pita chlebem.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit