Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostrý kozí dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 566 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 12 g
Tuky 45 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá sice jako sladký pohár, ale je to efektní slané pohoštění.

Suroviny

sezamová semínka 1 PL
lískové oříšky 1 PL
loupané
kmín 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL
měkký – např. Saint Maure
máta 1 hrst
sůl
na dochucení
pepř
nebo pita, k podávání
ředkvičky
k podávání

Postup

1

Na suché pánvi opražte semínka, oříšky i kmín, aby se z nich začala uvolňovat vůně. Pak je přesypte do hmoždíře, nahrubo je nadrťte a lehce osolte.

2

Kozí sýr rozmělněte v mléce, a pokud chcete, okořeňte solí a pepřem. Pak začněte dip vršit do skleněné misky – na dno patří polovina kozího sýra, na něj polovina pražených oříšků a mátových lístků, pak opět vrstva sýra, oříšky a máta. Servírujte s ředkvičkami a toustovým nebo pita chlebem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín