0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostrý kozí dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 566 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 12 g
Tuky 45 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá sice jako sladký pohár, ale je to efektní slané pohoštění.

Suroviny

sezamová semínka 1 PL
lískové oříšky 1 PL
loupané
kmín 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL
měkký – např. Saint Maure
mléko 4 PL
máta 1 hrst
sůl
na dochucení
pepř
toustový chléb
nebo pita, k podávání
ředkvičky
k podávání

1 Na suché pánvi opražte semínka, oříšky i kmín, aby se z nich začala uvolňovat vůně. Pak je přesypte do hmoždíře, nahrubo je nadrťte a lehce osolte.

2 Kozí sýr rozmělněte v mléce, a pokud chcete, okořeňte solí a pepřem. Pak začněte dip vršit do skleněné misky – na dno patří polovina kozího sýra, na něj polovina pražených oříšků a mátových lístků, pak opět vrstva sýra, oříšky a máta. Servírujte s ředkvičkami a toustovým nebo pita chlebem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...