Jahodové vafle s jogurtem

Jahodové vafle s jogurtem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2607 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 402 g
Tuky 70 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastický dezert nebo sladký oběd. Nejlépe chutná na zahrádce s právě utrženými jahodami.

Suroviny

Na jahodovou omáčku
jahody 500 g
malé vcelku, větší půlené
krupicový cukr 100 g
část lze nahradit vanikovým
pomerančová šťáva
z 1/2 pomeranče
Na vafle
mouka pšeničná polohrubá 220 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
krupicový cukr 2 ČL
sůl 1 špetka
mléko 300 ml
vejce 2 ks
velká
máslo 2 PL
rozpuštěné + další na potření plotýnek vaflovače (lze nahradit olejem)
moučkový cukr
na posypání
Na medový jogurt
jogurt bílý 500 g
tučnější
pomeranč 1 ks
nastrouhaná kůra
med 2 PL
lesní

1 Do menšího kastrůlku dejte jahody, cukr a pomerančovou šťávu. Přikryjte pokličkou, přiveďte k varu a vařte jednu až dvě minuty. Pak odklopte a pár minut povařte na co nejmenším plameni, dokud šťáva nezhoustne.

2 Udělejte vafle. První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte v hladké těsto. Nechte ho dvacet minut odpočívat. Pak rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete tukem. Vlijte těsto, uzavřete a pečte dozlatova. Hotové vafle pocukrujte a přepulte.

3 Jogurt smíchejte s pomerančovou kůrou a medem. Servírujte na talíři nebo v pohárech: v tom případě střídejte vrstvy jogurtu a jahod, navrch dejte vafli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit