0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodové vafle s jogurtem

Jahodové vafle s jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodové vafle s jogurtem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 595
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2607 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 402 g
Tuky 70 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastický dezert nebo sladký oběd. Jahodové vafle s jogurtem vám budou mejlépe chutnat na zahrádce s právě utrženými jahodami.

Suroviny

Na jahodovou omáčku
jahody 500 g
malé vcelku, větší půlené
krupicový cukr 100 g
část lze nahradit vanikovým
pomerančová šťáva
z 1/2 pomeranče
Na vafle
mouka pšeničná polohrubá 220 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
krupicový cukr 2 ČL
sůl 1 špetka
mléko 300 ml
vejce 2 ks
velká
máslo 2 PL
rozpuštěné + další na potření plotýnek vaflovače (lze nahradit olejem)
moučkový cukr
na posypání
Na medový jogurt
jogurt bílý 500 g
tučnější
pomeranč 1 ks
nastrouhaná kůra
med 2 PL
lesní

Postup

1

Do menšího kastrůlku dejte jahody, cukr a pomerančovou šťávu. Přikryjte pokličkou, přiveďte k varu a vařte jednu až dvě minuty. Pak odklopte a pár minut povařte na co nejmenším plameni, dokud šťáva nezhoustne.

2

Udělejte vafle. První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte v hladké těsto. Nechte ho dvacet minut odpočívat.

3

Pak rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete tukem. Vlijte těsto, uzavřete a pečte dozlatova. Hotové vafle pocukrujte a přepulte.

4

Jogurt smíchejte s pomerančovou kůrou a medem. Servírujte na talíři nebo v pohárech: v tom případě střídejte vrstvy jogurtu a jahod, navrch dejte vafli.

Související články

AD
Vafle po domácku, jednoduchý recept pro každého
  • Články

Vafle po domácku, jednoduchý recept pro každého

K tomuto jednoduchému receptu na domácí vafle využijete pouze pár z velmi běžných ingrediencí, zato výsledek bude stát za to! Vafle jsou měkké, nadýchané a křupavé na povrchu. Zkrátka perfektní recept pro každou příležitost. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit