Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodové vafle s jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 611
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2557 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 391 g
Tuky 70 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodové vafle s jogurtem vám budou nejlépe chutnat na zahrádce s právě utrženými jahodami. Hotové těsto vlijte do vaflovače a nechte péct. Hotové vafle jsou křupavé, lehké, nadýchané. Kromě ovoce jim také sluší jogurt ochucený medem. Tento fantastický dezert nebo sladký oběd si můžete vychutnat během pár minut a nejlepší jsou ještě teplé.

Suroviny

Na jahodovou omáčku
jahody 500 g
malé vcelku, větší půlené
část lze nahradit vanikovým
pomerančová šťáva
z 1/2 pomeranče
Na vafle
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1 špetka
mléko 300 ml
vejce 2 ks
velká
rozpuštěné + další na potření plotýnek vaflovače (lze nahradit olejem)
na posypání
Na medový jogurt
tučnější
z 1 pomeranče
med 2 PL
lesní

Postup

1

Do menšího kastrůlku dejte jahody, cukr a pomerančovou šťávu. Přikryjte pokličkou, přiveďte k varu a vařte jednu až dvě minuty. Pak odklopte a pár minut povařte na co nejmenším plameni, dokud šťáva nezhoustne.

2

Udělejte vafle. První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte v hladké těsto. Nechte ho dvacet minut odpočívat.

3

Pak rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete tukem. Vlijte těsto, uzavřete a pečte dozlatova. Hotové vafle pocukrujte a přepulte.

4

Jogurt smíchejte s pomerančovou kůrou a medem. Servírujte na talíři nebo v pohárech: v tom případě střídejte vrstvy jogurtu a jahod, navrch dejte vafli.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín