Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (24)
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1405 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 213 g
Tuky 36 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoce osvěžující nápoj a pohár v jednom vyžaduje pouhou čtvrthodinu vašeho času na přípravu, všechno ostatní už je na mrazáku.

Suroviny

jogurt 520 g
nebo bílý se lžičkou vanilkového aromatu
jahody 500 g
krupicový cukr 110 g
citronová štáva 2 PL
mléko 1 l
k podávání

Jogurt dejte do tvořítek na led a vložte do mrazáku na 3–4 hodiny nebo dokud neztuhne. Jahody, cukr a citronovou šťávu smíchejte v kastrůlku a na nejmenším plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a vařte dvě minuty nebo dokud jahody nezměknou. Odstavte z ohně, rozmačkejte na hladkou hmotu a nechte vychladnout. Pak servírujte: jogurtové kostky ve tvořítku či míse, mléko a jahodové pyré v konvičkách. Do každé skleničky patří zhruba 2 centimetry pyré, 2–3 kostky jogurtu, to vše zalité mlékem.

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit