Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné placky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2956 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 520 g
Tuky 42 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se tradičními afghánskými plněnými plackami, v nichž najdete směs brambor a cibulky či pórku, a také batáty nebo čočku.

Suroviny

Na těsto
sůl 1 ČL
rostlinný olej 2 PL
voda 300 g
Na náplň
jarní cibulka 2 hrsti
nakrájená na kolečka
bylinky 2 hrsti
nasekané (koriandr, petrželka...)
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání

Postup

1

Z mouky, soli, oleje a vody vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do sáčku nebo potravinové fólie a nechte 30 minut na stole odpočinout.

2

Brambory rozšťouchejte. Jarní cibulku zvolna opékejte na troše oleje, aby změkla. Spolu s bylinkami přidejte k bramborám. Osolte a opepřete.

3

Těsto rozdělte na 8 kusů, každý vyválejte do tenké placky tvaru oválu. Rozdělte na ně brambory s cibulkou a bylinkami a rozprostřete je vždy po polovině těsta. Překlopte druhou polovinou placky a kra- je stiskněte (nezahýbejte je, jen stiskněte).

V pánvi rozehřejte trochu oleje a opékejte na něm placky z obou stran dozla- tova.

NĚCO NAVÍC
Namísto jarní cibulky použijte pórek, přidat můžete i koření – skvělá je kombinace celého římského kmínu a koriandru. Podávejte nejlépe s česnekovým jogurtem plným bylinek.

KDYŽ ZBYDOU BRAMBORY

  • Zbylé vařené brambory můžete opéct na másle a podávat jako přílohu, ale klidně je přidejte i do salátu, a pokud je okořeníte a doplníte dipem, bude to skvělé party pohoštění.
  • Zužitkovat se dají do nejrůznějších těst – můžete z nich udělat bramborové knedlíky, šišky, noky nebo také bramborové placky.
  • Nastrouhané brambory jsou skvělé do chlebového těsta, které díky nim zvláční.
  • V neposlední řadě se dají libovolně opékat, zapékat (třeba do španělské tortilly) a použít jako náplň, třeba do taštiček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč