Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné chlebové placky z pánve

Plněné chlebové placky z pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné chlebové placky z pánve

4.4/5 Počet hodnocení: 75
Do hodiny Snadné Pro 8 placek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2839 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 254 g
Tuky 154 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle jednoduché placky lze dělat i neplněné a opékat je na pánvi nasucho. V takovém případě poslouží jako běžné pečivo (nejlepší jsou teplé). Plněná verze je o něco pracnější, pak ale jde o regulérní jídlo. 

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 bal
12 g
sůl 1 ČL
6 g
olivový olej 3 PL
do těsta
strouhaná
bazalka
nasekaná, množství podle chuti
rostlinný olej 70 ml
na smažení

Postup

1

Ve velké míse rozmíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte 3 lžíce olivového oleje a vodu – tu přilévejte postupně, každá mouka jinak saje (měli byste potřebovat cca 240 ml vody). Rukama hněťte, abyste vypracovali hladké těsto. 

2

Pracovní plochu poprašte moukou. Těsto rozdělte na 8 stejných kousků a ty rozpulte, celkově byste měli mít 16 dílů. Z každého udělejte kuličku a dlaní ji zploštěte nebo válečkem rozválejte na placku o průměru 12 cm, silnou cca 3 mm. Do středu placky nasypte zhruba 2 lžíce strouhané mozzarelly a přidejte bazalku podle chuti. Přiklopte druhou plackou a dobře spoje utěsněte, aby sýr nevytekl. Zopakujte s ostatními plackami. 

3

V pánvičce rozehřejte několik lžic oleje a smažte na něm placky, zhruba minutu po každé straně. Placka musí být propečená a zlatavá. Hotové je odkládejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč