Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohanková pomazánka

„V posledních letech zažívá pohanka návrat do naší kuchyně. Pomazánce dodá jemnou oříškovou příchuť,“ napsala nám čtenářka Eva Skoumalová.

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Pomazánka Česká

Ingredience

    • 150 g pohanky
    • sůl
    • 50 g másla
    • 200 g jemného tvarohu
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1/4 pórku nebo 1 jarní cibulka, nakrájená najemno

    NA DOKONČENÍ

    • čerstvé pečivo, opečené rajče, kapie, pórek nebo petrželka kudrnka, na ozdobení

Příprava jídla

1 Pohanku uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu doměkka, trvá to zhruba 35 minut. Nechte ji vychladnout a poté ji rozmixujte s máslem, tvarohem a česnekem dohladka. Dochuťte solí a vmíchejte pórek nebo jarní cibulku.

2 Pomazánku namažte na pečivo a ozdobte plátky rajčat, proužky papriky, tenkými proužky pórku nebo petrželkou.

NĚCO NAVÍC

Pohanka chutná zemitě, mírně po oříšcích. Používá se na přípravu kaší nebo jako slaná příloha. V Rusku z ní melou mouku na koblihy, v Japonsku ji využívají jako základ nudlí soba. Obsahuje všech osm základních aminokyselin, železo a některé vitaminy skupiny B.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karotková pomazánka

Sladký pohankový salát

Poctivě namazáno aneb Ty nejlepší pomazánky a obložené pečivo

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vařit 35 minut??? To už by bylo úplně na kaši...Pohanku stačí hodit do vroucí vody a vypnout, dojde pod pokličkou..Nejlépe je ji nechat jen namočenou ve vodě např. přes noc a pak rovnou zpracovat, ani se vařit nemusí :)
Obrazek uzivatele
Jenže když se nejdříve propere, potom staří následně zchladí a teprve potom dá do horké vody a vaří 15min. A pak nechá pod poklicí dojít. Vím že toto vaření pohanky je trochou zdlouhavější, ale je pak opravu lahodná a nerozvařená. Jinak dývá někdy nahořklá a mívá mírou pachuť.

Přidat komentář