Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2131 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 452 g
Tuky 10 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohanková mouka má sytou, zajímavou barvu i chuť, která obzvlášť vynikne v těchto lahůdkových palačinkách. Doplňte je svou oblíbenou zmrzlinou a šťavnatým horkým ovocem, a máte dezert snů!

Suroviny

mouka pohanková hladká 500 g
supermarket, zdravá výživa
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
voda
na zadělání těsta
máslo
na smažení
Na ozdobu
mražené lesní ovoce 500 g
krupicový cukr 3 PL
zmrzlina
například vanilková
1 Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Pomalu přilévejte vodu a míchejte, aby vzniklo hustší, ale pořád ještě tekuté těsto.
 
2 Silnostěnnou pánvičku s rovným dnem postavte na oheň a rozehřejte. Potřete ji máslem (z kostky odkrojte kousek a zabalte ho do alobalu, aby se vám při potírání dobře držel – anebo máslo rozehřejte v rendlíku a pak roztírejte peroutkou nebo štětcem).
 
3 Naběračkou lijte na horkou pánvičku těsto a krouživým pohybem ho rozestřete; výsledkem by měly být tenké, stejnoměrné placičky. Osmažte je z obou stran dozlatova.
 
4 Ovoce vsypte spolu s cukrem do kastrůlku a prohřejte, aby se chutě spojily. Nechte směs krátce povařit – šťáva trochu zkaramelizuje.
 
5 Palačinky podávejte teplé s kopečkem zmrzliny, přelité horkou ovocnou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit