0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2131 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 452 g
Tuky 10 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohanková mouka má sytou, zajímavou barvu i chuť, která obzvlášť vynikne v těchto lahůdkových palačinkách. Doplňte je svou oblíbenou zmrzlinou a šťavnatým horkým ovocem, a máte dezert snů!

Suroviny

mouka pohanková hladká 500 g
supermarket, zdravá výživa
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
voda
na zadělání těsta
máslo
na smažení
Na ozdobu
mražené lesní ovoce 500 g
krupicový cukr 3 PL
zmrzlina
například vanilková
1 Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Pomalu přilévejte vodu a míchejte, aby vzniklo hustší, ale pořád ještě tekuté těsto.
 
2 Silnostěnnou pánvičku s rovným dnem postavte na oheň a rozehřejte. Potřete ji máslem (z kostky odkrojte kousek a zabalte ho do alobalu, aby se vám při potírání dobře držel – anebo máslo rozehřejte v rendlíku a pak roztírejte peroutkou nebo štětcem).
 
3 Naběračkou lijte na horkou pánvičku těsto a krouživým pohybem ho rozestřete; výsledkem by měly být tenké, stejnoměrné placičky. Osmažte je z obou stran dozlatova.
 
4 Ovoce vsypte spolu s cukrem do kastrůlku a prohřejte, aby se chutě spojily. Nechte směs krátce povařit – šťáva trochu zkaramelizuje.
 
5 Palačinky podávejte teplé s kopečkem zmrzliny, přelité horkou ovocnou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč