Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohankový kuba se slaninou
Pohankový kuba se slaninou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pohankový kuba se slaninou

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 225 g
Tuky 24 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kubu z pohanky? Zmizí do dvou minut!

Suroviny

pohanka 250 g
loupané pohankové kroupy
vývar zeleninový 450 ml
olivový olej 1 PL
bylinková sůl
česnek 5 stroužků
pepř bílý
mletý
sójová omáčka
kmín 1 ČL
drcený
petrželka 1 ČL
nasekaná
majoránka (drhnutá) 1 ČL
slanina plátky

Postup

1

250 g loupaných pohankových krup operte ve studené vodě, zalijte 450 ml zeleninového vývaru, přidejte 1 lžíci olivového oleje a bylinkovou sůl.

2

Pomalu uveďte do varu a za občasného míchání vařte čtyři minuty. Odstavte z ohně a zabalené v peřině nechte nabobtnat a vychladnout.

3

Na oleji zpěňte nakrájenou větší cibuli a 5 stroužků česneku, přidejte 250 g žampionů nakrájených na plátky, bílý mletý pepř, podlijte trochou vody a mírně poduste.

4

Pak podle chuti přidejte sójovou omáčku, bylinkovou sůl, pepř, 1 lžičku drceného kmínu, vmíchejte pohanku, 1 lžičku čerstvé nasekané petrželky a majoránku.

5

Přesuňte do pekáčku vyloženého plátky slaniny a při 180 °C pečte čtvrt hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

31.03.2016 11:47

Je to výborné!

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...