Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohankový kuba se slaninou
Pohankový kuba se slaninou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pohankový kuba se slaninou

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 225 g
Tuky 24 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kubu z pohanky? Zmizí do dvou minut!

Související recepty

Suroviny

pohanka 250 g
loupané pohankové kroupy
vývar zeleninový 450 ml
olivový olej 1 PL
bylinková sůl
česnek 5 stroužků
pepř bílý
mletý
sójová omáčka
kmín 1 ČL
drcený
petrželka 1 ČL
nasekaná
majoránka (drhnutá) 1 ČL
slanina plátky

Postup

1

250 g loupaných pohankových krup operte ve studené vodě, zalijte 450 ml zeleninového vývaru, přidejte 1 lžíci olivového oleje a bylinkovou sůl.

2

Pomalu uveďte do varu a za občasného míchání vařte čtyři minuty. Odstavte z ohně a zabalené v peřině nechte nabobtnat a vychladnout.

3

Na oleji zpěňte nakrájenou větší cibuli a 5 stroužků česneku, přidejte 250 g žampionů nakrájených na plátky, bílý mletý pepř, podlijte trochou vody a mírně poduste.

4

Pak podle chuti přidejte sójovou omáčku, bylinkovou sůl, pepř, 1 lžičku drceného kmínu, vmíchejte pohanku, 1 lžičku čerstvé nasekané petrželky a majoránku.

5

Přesuňte do pekáčku vyloženého plátky slaniny a při 180 °C pečte čtvrt hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

31.03.2016 11:47

Je to výborné!

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...