Kubu z pohanky? Zmizí do dvou minut!
Postup
1
250 g loupaných pohankových krup operte ve studené vodě, zalijte 450 ml zeleninového vývaru, přidejte 1 lžíci olivového oleje a bylinkovou sůl.
2
Pomalu uveďte do varu a za občasného míchání vařte čtyři minuty. Odstavte z ohně a zabalené v peřině nechte nabobtnat a vychladnout.
3
Na oleji zpěňte nakrájenou větší cibuli a 5 stroužků česneku, přidejte 250 g žampionů nakrájených na plátky, bílý mletý pepř, podlijte trochou vody a mírně poduste.
4
Pak podle chuti přidejte sójovou omáčku, bylinkovou sůl, pepř, 1 lžičku drceného kmínu, vmíchejte pohanku, 1 lžičku čerstvé nasekané petrželky a majoránku.
5
Přesuňte do pekáčku vyloženého plátky slaniny a při 180 °C pečte čtvrt hodiny.
Komentáře
Je to výborné!