Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohanková pomazánka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1105 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 120 g
Tuky 59 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohanka byla oblíbená už ve staročeské kuchyni a nyní se znovu dostává na výsluní. V této pomazánce vyniknou její přednosti: šťavnatost a lehce oříšková chuť. Vyzkoušejte recept na pohankovou pomazánku, mile vás překvapí. Pokud jste pohanku dosud do svého jídelníčku neměli odvahu zařadit, tak teď je ten pravý čas.

Související recepty

Suroviny

pohanka 125 g
česnek 4 stroužky
menší
jemně nasekané
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
nakrájené na tenké plátky

Postup

1

Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat.

2

Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s česnekem a cibulí. Zapněte mixér a tunýlkem ve víku přidávejte olivový olej, aby směs získala hladkou, jemnou konzistenci. Přidejte okurky.

3

Dochuťte pomazánku pepřem a solí a natírejte na pečivo. Obložte plátky rajčat.

Tipy Apetitu:

  • Pokud pořádáte party často, vybavte se šikovnými drobnostmi, jako jsou vykrajovátka a tvořítka. S jejich pomocí může získat netušený rozměr (a tvar) i obyčejný krajíc chleba!
  • Je praktické připravit takové pohoštění, které chutná stejně dobře při pokojové teplotě i vychlazené.
  • Jistě, zkoušejte nové kombinace chutí a konzistencí, ale nepřehánějte to – stejně jako s kořeněním. Sofistikované chutě potřebují k tomu, aby patřičně vynikly, přece jen trochu větší prostor než je jednohubka.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

06.02.2010 18:05
Pomazánka je opravdu vynikající, možná bych ubrala množství česneku, chutná i těm, kteří pohanku moc nemusí.
06.02.2010 18:05
Pomazánka je opravdu vynikající, možná bych ubrala množství česneku, chutná i těm, kteří pohanku moc nemusí.
27.05.2008 11:45
moc dobrá, supr alternativa pro vegany/vegetariány..
19.01.2008 19:31
Nebyl to hnus. kdo má rád pohanku, je to dobrota :o)
03.10.2007 18:37
Opravdu hnus! Nedoporučuju!
31.08.2007 14:14
Recept se nachází v č.4/05, str.36

Apetit magazín