0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohanková pomazánka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 989 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 92 g
Tuky 58 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obilnina oblíbená ve staročeské kuchyni se znovu dostává na výsluní. Ve této pomazánce vyniknou její přednosti: šťavnatost a lehce oříšková chuť.

Suroviny

pohanka 100 g
česnek 4 stroužky
cibule 1 ks
menší
nakrájené na tenké plátky
jemně nasekané
olivový olej 4 PL
sůl
pepř

Postup

1

Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat.

2

Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s česnekem a cibulí. Zapněte mixér a tunýlkem ve víku přidávejte olivový olej, aby směs získala hladkou, jemnou konzistenci. Přidejte okurky.

3

Dochuťte pomazánku pepřem a solí a natírejte na pečivo. Obložte plátky rajčat.

Tipy Apetitu:

  • Pokud pořádáte party často, vybavte se šikovnými drobnostmi, jako jsou vykrajovátka a tvořítka. S jejich pomocí může získat netušený rozměr (a tvar) i obyčejný krajíc chleba!
     
  • Je praktické připravit takové pohoštění, které chutná stejně dobře při pokojové teplotě i vychlazené.
      
  • Jistě, zkoušejte nové kombinace chutí a konzistencí, ale nepřehánějte to – stejně jako s kořeněním. Sofistikované chutě potřebují k tomu, aby patřičně vynikly, přece jen trochu větší prostor než je jednohubka.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/05, str.36

Anonym

Opravdu hnus! Nedoporučuju!

Anonym

Nebyl to hnus. kdo má rád pohanku, je to dobrota :o)

Anonym

moc dobrá, supr alternativa pro vegany/vegetariány..

Lenka Vavřinová

Pomazánka je opravdu vynikající, možná bych ubrala množství česneku, chutná i těm, kteří pohanku moc nemusí.

Lenka Vavřinová

Pomazánka je opravdu vynikající, možná bych ubrala množství česneku, chutná i těm, kteří pohanku moc nemusí.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč