0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohanková pomazánka s tvarohem

Pohanková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohanková pomazánka s tvarohem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1086 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 120 g
Tuky 47 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„V posledních letech zažívá pohanka návrat do naší kuchyně. Pomazánce dodá jemnou oříškovou příchuť,“ napsala nám čtenářka Eva Skoumalová.

Suroviny

pohanka 150 g
sůl
máslo 50 g
tvaroh měkký 200 g
jemný
česnek 3 stroužky
drcené
pórek 0.25 ks
lze nahradit 1 jarní cibulkou, najemno
Na dokončení
pečivo
čerstvé
rajče
opečená, na ozdobení
paprika kapie
na ozdobení
pórek
na ozdobení
petrželka
kudrnka, na ozdobení

Postup

1

Pohanku uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu doměkka, trvá to zhruba 35 minut.

2

Nechte ji vychladnout a poté ji rozmixujte s máslem, tvarohem a česnekem dohladka.

3

Dochuťte solí a vmíchejte pórek nebo jarní cibulku.

4

Pomazánku namažte na pečivo a ozdobte plátky rajčat, proužky papriky, tenkými proužky pórku nebo petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Pohanka chutná zemitě, mírně po oříšcích. Používá se na přípravu kaší nebo jako slaná příloha. V Rusku z ní melou mouku na koblihy, v Japonsku ji využívají jako základ nudlí soba. Obsahuje všech osm základních aminokyselin, železo a některé vitaminy skupiny B.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Komentáře

Anonym

Vařit 35 minut??? To už by bylo úplně na kaši...Pohanku stačí hodit do vroucí vody a vypnout, dojde pod pokličkou..Nejlépe je ji nechat jen namočenou ve vodě např. přes noc a pak rovnou zpracovat, ani se vařit nemusí :)

Helena Kopáčková

Jenže když se nejdříve propere, potom staří následně zchladí a teprve potom dá do horké vody a vaří 15min. A pak nechá pod poklicí dojít. Vím že toto vaření pohanky je trochou zdlouhavější, ale je pak opravu lahodná a nerozvařená. Jinak dývá někdy nahořklá a mívá mírou pachuť.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit