Pohanka byla oblíbená už ve staročeské kuchyni a nyní se znovu dostává na výsluní. V této pomazánce vyniknou její přednosti: šťavnatost a lehce oříšková chuť. Vyzkoušejte recept na pohankovou pomazánku, mile vás překvapí. Pokud jste pohanku dosud do svého jídelníčku neměli odvahu zařadit, tak teď je ten pravý čas.
Suroviny
pohanka
125
g
česnek
4
stroužky
cibule
1
ks
menší
okurky nakládané
2
ks
jemně nasekané
olivový olej
4
PL
sůl
pepř
rajče
1
ks
nakrájené na tenké plátky
Postup
1
Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat.
2
Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s česnekem a cibulí. Zapněte mixér a tunýlkem ve víku přidávejte olivový olej, aby směs získala hladkou, jemnou konzistenci. Přidejte okurky.
3
Dochuťte pomazánku pepřem a solí a natírejte na pečivo. Obložte plátky rajčat.
Tipy Apetitu:
- Pokud pořádáte party často, vybavte se šikovnými drobnostmi, jako jsou vykrajovátka a tvořítka. S jejich pomocí může získat netušený rozměr (a tvar) i obyčejný krajíc chleba!
- Je praktické připravit takové pohoštění, které chutná stejně dobře při pokojové teplotě i vychlazené.
- Jistě, zkoušejte nové kombinace chutí a konzistencí, ale nepřehánějte to – stejně jako s kořeněním. Sofistikované chutě potřebují k tomu, aby patřičně vynikly, přece jen trochu větší prostor než je jednohubka.
Komentáře