Obilnina oblíbená ve staročeské kuchyni se znovu dostává na výsluní. Ve této pomazánce vyniknou její přednosti: šťavnatost a lehce oříšková chuť.
Postup
1
Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat.
2
Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s česnekem a cibulí. Zapněte mixér a tunýlkem ve víku přidávejte olivový olej, aby směs získala hladkou, jemnou konzistenci. Přidejte okurky.
3
Dochuťte pomazánku pepřem a solí a natírejte na pečivo. Obložte plátky rajčat.
Tipy Apetitu:
- Pokud pořádáte party často, vybavte se šikovnými drobnostmi, jako jsou vykrajovátka a tvořítka. S jejich pomocí může získat netušený rozměr (a tvar) i obyčejný krajíc chleba!
- Je praktické připravit takové pohoštění, které chutná stejně dobře při pokojové teplotě i vychlazené.
- Jistě, zkoušejte nové kombinace chutí a konzistencí, ale nepřehánějte to – stejně jako s kořeněním. Sofistikované chutě potřebují k tomu, aby patřičně vynikly, přece jen trochu větší prostor než je jednohubka.
Komentáře
Anonym
31.08.2007 14:14
Apetit 4/05
Anonym
03.10.2007 18:37
hnus
Anonym
19.01.2008 19:31
pohanka
Anonym
27.05.2008 11:45
výborná
Lenka Vavřinová
06.02.2010 18:05
vynikající
Lenka Vavřinová
06.02.2010 18:05
vynikající