Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohár s pěnou z kávy a čokolády

Káva a dezert rovnou v jedné skleničce. Intenzivní, sladký, a přece se do vás vejde i po vydatném nedělním obědě. Samotná konzistence je totiž lehká jako vánek.

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Pohár

Ingredience

    NA KÁVOVOU PĚNU

    • 1 plátek želatiny
    • 40 ml uvařené kávy (espreso, filtrovaná káva)
    • 160 g slazeného kondenzovaného
    • 120 ml smetany ke šlehání
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 2 bílky
    • špetka soli

    NA ČOKOLÁDOVOU PĚNU

    • 70 ml smetany ke šlehání
    • 100 g tmavé kvalitní čokolády, nasekané
    • 2 bílky
    • špetka soli
    • 1,5 lžíce krupicového cukru
    • kvalitní kakao holandského typu na posypání

Příprava jídla

1 Na kávovou pěnu dejte na 10 minut nabobtnat želatinu do studené vody. Do rendlíčku nalijte kávu, zahřívejte, pak do teplé kávy (50–60°C) vložte želatinu a rozmíchejte, ale nenechte vařit. Kávu s rozmíchanou želatinou vlijte do kondenzovaného mléka a dobře rozmíchejte (můžete i mixérem). Smetanu našlehejte do měkkých špiček a jemně smíchejte s kondenzovaným mlékem s kávou. Vyšlehejte bílek s cukrem a špetkou soli – měl by být pevný, ale ne tak tuhý, aby se nespojil se šlehačkou a kávovým mlékem. Jemně stěrkou zapracujte bílkový sníh do kávové směsi. Do skleniček navrstvěte do poloviny kávovou vrstvu a uložte je do lednice.

2 Mezitím připravte čokoládovou pěnu. V rendlíku zahřejte smetanu. Tři čtvrtiny z čokolády dejte do misky a přelijte ji horkou smetanou. Míchejte, až se čokoláda rozpustí, pak vsypte zbytek čokolády a rozmíchejte úplně dohladka, čokoláda tím trochu zchladne. Bílky vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do měkkých špiček a stěrkou jemně zapracujte do čokolády.

3 Na kávovou pěnu navrstvěte čokoládovou a dejte na 3 hodiny zatuhnout do lednice. Podávejte posypané kakaem.

NĚCO NAVÍC
Obě pěny jsou lahodné samy o sobě, klidně můžete připravit jen jednu z nich podle vlastních preferencí. Kávová je skvělá doplněná neslazenou šlehačkou, čokoládová zase nakyslejším ovocem, jako jsou maliny nebo mučenka a lístky máty.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Palačinkový dort s kávovým krémem a ostružinami

Kávová limonáda s citronem

Zmrzlina turecká káva

Luxusní kávové dezerty

REKLAMA

Přidat komentář