0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohár s pěnou z kávy a čokolády

Pohár s pěnou z kávy a čokolády

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2650 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 194 g
Tuky 118 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Káva a dezert rovnou v jedné skleničce. Intenzivní, sladký, a přece se do vás vejde i po vydatném nedělním obědě. Samotná konzistence je totiž lehká jako vánek.

Suroviny

Na kávovou pěnu
želatina 1 plátek
káva 40 ml
uvařené espresso nebo filtrovaná káva
slazené (salko)
krupicový cukr 3 PL
sůl 1 špetka
Na čokoládovou pěnu
tmavá čokoláda 100 g
kvalitní, nasekaná
sůl 1 špetka
krupicový cukr 1,5 PL
kakao holandského typu
kvalitní, na posypání

1 Na kávovou pěnu dejte na 10 minut nabobtnat želatinu do studené vody. Do rendlíčku nalijte kávu, zahřívejte, pak do teplé kávy (50–60°C) vložte želatinu a rozmíchejte, ale nenechte vařit. Kávu s rozmíchanou želatinou vlijte do kondenzovaného mléka a dobře rozmíchejte (můžete i mixérem). Smetanu našlehejte do měkkých špiček a jemně smíchejte s kondenzovaným mlékem s kávou. Vyšlehejte bílek s cukrem a špetkou soli – měl by být pevný, ale ne tak tuhý, aby se nespojil se šlehačkou a kávovým mlékem. Jemně stěrkou zapracujte bílkový sníh do kávové směsi. Do skleniček navrstvěte do poloviny kávovou vrstvu a uložte je do lednice.

2 Mezitím připravte čokoládovou pěnu. V rendlíku zahřejte smetanu. Tři čtvrtiny z čokolády dejte do misky a přelijte ji horkou smetanou. Míchejte, až se čokoláda rozpustí, pak vsypte zbytek čokolády a rozmíchejte úplně dohladka, čokoláda tím trochu zchladne. Bílky vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do měkkých špiček a stěrkou jemně zapracujte do čokolády.

3 Na kávovou pěnu navrstvěte čokoládovou a dejte na 3 hodiny zatuhnout do lednice. Podávejte posypané kakaem.

NĚCO NAVÍC
Obě pěny jsou lahodné samy o sobě, klidně můžete připravit jen jednu z nich podle vlastních preferencí. Kávová je skvělá doplněná neslazenou šlehačkou, čokoládová zase nakyslejším ovocem, jako jsou maliny nebo mučenka a lístky máty.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč