Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rakytníková dřeň
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 800 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2236 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 329 g
Tuky 90 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vitamininy nabitou rakytníkovou dřeň použijte na dezerty, do jogurtu, smoothies, salátových zálivek, k ovesné kaši či jako základ omáček k masu. Lze ji přidat i do mrkvové nebo dýňové polévky.

Související recepty

Suroviny

pomerančová šťáva 100 ml
nebo voda

Postup

1

Přeberte 1,5 kg plodů rakytníku, omyjte je a spolu se 100 ml pomerančové šťávy či vody dejte do hrnce. Zasypte 200 g krupicového nebo krystalového cukru.

2

Hrnec postavte na mírný oheň, přiveďte k varu a 6–7 minut vařte za stálého míchání, aby se plody začaly rozpadat. Pak odstavte a krátce promixujte tyčovým mixérem.

3

Protřete přes jemné síto, pasírovací sáček či tkaninu. Nechte vychladnout. Rakytníková dřeň vydrží zhruba 3 dny v chladničce, ale můžete ji i zamrazit.

NĚCO NAVÍC
Dřeň použijte na dezerty, do jogurtu, smoothies, salátových zálivek, k ovesné kaši či jako základ omáček k masu. Lze ji přidat i do mrkvové nebo dýňové polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...