2022/9

2022/9
Zářijové číslo Apetitu vás příjemně naladí na nadcházející babí léto. Jedlé suvenýry z prázdninových cest společně proměníme v lahodné večeře. Nahlédneme do nové kuchařky Tradice – lidové zvyky a recepty a tím nejchutnějším způsobem oslavíme dožínky. V nové škole vaření vás Marek Raditsch bude každý měsíc učit mistrovsky zpracovat obyčejné suroviny. Začínáme houbami a dýní!
Podzimní ovoce vás zláká k pečení těch nejsladších dezertů, zatímco nové květákové recepty a pestrá jídla plná zeleniny vás budou svádět k experimentům v kuchyni. Nechybí ani nové nápady na neotřelé sendviče, které budou chutnat dětem o přestávce i vám v práci. Pod pokličku nahlédneme také školním jídelnám a zjistíme, jak se změnily a jakou roli hrají v životě dětí.
Zářijový Apetit je v prodeji od 18. 8. 2022.

Dýňové gnocchi s lesními houbami, čerstvým kozím sýrem a rukolou

Jehněčí kotletky s bramborovo-květákovou kaší a zeleninou

Kuřecí parmigiana s rukolou a rajčatovým salátem

Těstoviny s tuňákem, hráškem a špenátem

Salát s krevetami, avokádem a cuketou

Kuřecí chow mein

Waldorfský salát s kuřecím masem

Semínkový chléb s barevnou frittatou

Bagel s kuřecím salátem

Louhovaná bulka se šunkou a rychle naloženými ředkvičkami

Ciabatta po italsku

Mango fizz

Ovocná voda

Bylinkový čaj

Hruškový nápoj s moštem z hroznů a celerem

Smoothie z červené řepy

Jablečné čatní

Rakytníkový džem

Rakytníková dřeň

Rybí karbanátek s bramborovou kaší a čočkovým salátem

Smažená rýže

Mrkvová polévka

Trhaná kachna s noky

Povidlové sladké smaženky

Hruškový koláč s datlemi a sezamem

Těstoviny s omáčkou z květáku

Květákové ‚řízky‘ s mozzarellou

Kořeněné kuře s rýží a květákem

Pečený celý květák se sýrovo-pivní omáčkou

Květákový krém po španělsku

Švestkový závin

Jablečný makovec

Šťouchané brambory s fazolemi a pórkem

Kotlety v pomerančové marinádě s tapenádou

Sardinky na chlebu s citronovou majonézou

Polévka se sýrem brie a fazolkami

Masové kuličky s ouzem

Tažín s čočkou a datlemi

Zapékané bramborové palačinky s povidly a mákem

Opékané škubánky naslano s kysaným zelím

(Pod)krkonošské kyselo
