Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozmarýnová sůl

Rozmarýnová sůl

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 1 skleničku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 36 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 6 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná na dochucení mas, omáček a salátů, ale i jako posypka na slané pečivo.

Suroviny

sůl mořská 5 PL
hrubá
rozmarýn 3 snítky
lístky odrhnuté a nasekané
pepř barevný 1 ČL
červený, hrubě drcený
česnek 1 stroužek
utřený s trochou soli

1 Všechny přísady na sůl dejte do hmoždíře, promíchejte a mírně podrťte.

2 Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj připravenou směs a dejte sušit do pootevřené trouby na 50–75°C. Trvá to asi hodinu. Během sušení občas prsty rozemněte případné hrudky.

3 Po usušení sůl ještě jednou krátce podrťte v hmoždíři, aby byla sypká, ale zůstaly v ní efektní krystalky. Přesypte ji do sklenice a těsně uzavřete.

NĚCO NAVÍC
V létě můžete nechat sůl proschnout i u otevřeného okna, v zimě na kamnech. Stejným způsobem můžete připravit například sůl citronovou, vavřínovou, saturejkovou nebo třeba sůl ze směsi vašich oblíbených bylinek a nasekaných oliv.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč