Výborná na dochucení mas, omáček a salátů, ale i jako posypka na slané pečivo.
Suroviny
Postup
Všechny přísady na sůl dejte do hmoždíře, promíchejte a mírně podrťte.
Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj připravenou směs a dejte sušit do pootevřené trouby na 50–75°C. Trvá to asi hodinu. Během sušení občas prsty rozemněte případné hrudky.
3 Po usušení sůl ještě jednou krátce podrťte v hmoždíři, aby byla sypká, ale zůstaly v ní efektní krystalky. Přesypte ji do sklenice a těsně uzavřete.
NĚCO NAVÍC
V létě můžete nechat sůl proschnout i u otevřeného okna, v zimě na kamnech. Stejným způsobem můžete připravit například sůl citronovou, vavřínovou, saturejkovou nebo třeba sůl ze směsi vašich oblíbených bylinek a nasekaných oliv.