Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozmarýnová sůl

Rozmarýnová sůl

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 1 skleničku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 36 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 6 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná na dochucení mas, omáček a salátů, ale i jako posypka na slané pečivo.

Suroviny

sůl mořská 5 PL
hrubá
rozmarýn 3 snítky
lístky odrhnuté a nasekané
pepř barevný 1 ČL
červený, hrubě drcený
česnek 1 stroužek
utřený s trochou soli

Postup

1

Všechny přísady na sůl dejte do hmoždíře, promíchejte a mírně podrťte.

2

Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj připravenou směs a dejte sušit do pootevřené trouby na 50–75°C. Trvá to asi hodinu. Během sušení občas prsty rozemněte případné hrudky.

3 Po usušení sůl ještě jednou krátce podrťte v hmoždíři, aby byla sypká, ale zůstaly v ní efektní krystalky. Přesypte ji do sklenice a těsně uzavřete.

NĚCO NAVÍC
V létě můžete nechat sůl proschnout i u otevřeného okna, v zimě na kamnech. Stejným způsobem můžete připravit například sůl citronovou, vavřínovou, saturejkovou nebo třeba sůl ze směsi vašich oblíbených bylinek a nasekaných oliv.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín