Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rozmarýnová sůl

Výborná na dochucení mas, omáček a salátů, ale i jako posypka na slané pečivo.

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 skleničku
Doba přípravy: Do 10 minut
+ sušení: 60 minut
P
Koření a dochucovadla

Ingredience

    • 5 lžic hrubé mořské soli
    • 3 snítky rozmarýnu, lístky odrhnuté a nasekané
    • 1 lžička hrubě drceného červeného pepře
    • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
    • 1 stroužek česneku, utřený s trochou soli (nemusí být)

Příprava jídla

1 Všechny přísady na sůl dejte do hmoždíře, promíchejte a mírně podrťte.

2 Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj připravenou směs a dejte sušit do pootevřené trouby na 50–75°C. Trvá to asi hodinu. Během sušení občas prsty rozemněte případné hrudky.

3 Po usušení sůl ještě jednou krátce podrťte v hmoždíři, aby byla sypká, ale zůstaly v ní efektní krystalky. Přesypte ji do sklenice a těsně uzavřete.

NĚCO NAVÍC

V létě můžete nechat sůl proschnout i u otevřeného okna, v zimě na kamnech. Stejným způsobem můžete připravit například sůl citronovou, vavřínovou, saturejkovou nebo třeba sůl ze směsi vašich oblíbených bylinek a nasekaných oliv.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bazalkový olej s česnekem

Bylinkové máslo

Přidat komentář