Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

brambory 50 g
mouka pšeničná hladká 500 g
sůl 15 g
7 g
sušené droždí

Všechny suroviny a 225 ml vlažné vody propracujeme na hladké těsto a necháme ho na teplém místě kynout asi 80 minut. Pak ho vytvarujeme do dvou dlouhých válečků, do kterých uděláme zářezy, poprášíme je moukou a necháme ještě přibližně 50 minut kynout. Pečeme v horkovzdušné troubě prvních 10 minut na 230 °C, poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme ještě přibližně 20 minut. 

Autor: machetka

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit