Tenhle placatý chléb vám nejspíš připomene turecký chléb z některé našich pekáren. Rozmarýn, česnek a parmazán jsou zárukou dokonalosti.
Suroviny
základní těsto
1
ks
vykynuté
olivový olej
3
PL
rozmarýn
3
hrst
česnek
2
stroužky
utřený
parmazán
80
g
strouhaný
sůl mořská
Troubu zahřejte na 180 °C. Olej, rozmarýn a česnek dejte do misky a nechte 10–15 minut stát. Těsto natlačte na plech lehce vymazaný olejem, aby utvořilo obdélník o ploše 20 x 30 cm, potřete ho ochuceným olivovým olejem a posypte parmazánem a solí. Nožíkem naznačte na těstě řezy, jako kdybyste krájeli koláč. Pečte 15–20 minut, dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů(60 receptů)