0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plochý chléb s česnekem a rozmarýnem

Plochý chléb s česnekem a rozmarýnem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 17 g
Tuky 66 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tenhle placatý chléb vám nejspíš připomene turecký chléb z některé našich pekáren. Rozmarýn, česnek a parmazán jsou zárukou dokonalosti.

Suroviny

základní těsto 1 ks
vykynuté
olivový olej 3 PL
rozmarýn 3 hrst
česnek 2 stroužky
utřený
parmazán 80 g
strouhaný
sůl mořská

Troubu zahřejte na 180 °C. Olej, rozmarýn a česnek dejte do misky a nechte 10–15 minut stát. Těsto natlačte na plech lehce vymazaný olejem, aby utvořilo obdélník o ploše 20 x 30 cm, potřete ho ochuceným olivovým olejem a posypte parmazánem a solí. Nožíkem naznačte na těstě řezy, jako kdybyste krájeli koláč. Pečte 15–20 minut, dozlatova.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit