Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3266 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 114 g
Tuky 211 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Strhující chutě vás naprosto ovládnou...

Suroviny

roštěnec 800 g
nakrájené na plátky
ciabatta 2 ks
Delvita
olivový olej 2 PL
sůl
lístky
červená čekanka nebo červené či bílé zelí
hořčice
na dochucení
pepř
Na marinádu
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
rozdrcený
dobromysl 1 ČL
sušená
víno červené 170 ml
olivový olej 6 PL
DEN PŘEDEM
1. promíchejte marinádu  a vložte do ní nejméně na dvě hodiny plátky masa.

PŘED PODÁVÁNÍM
2. vyjměte maso a osušte. Marinádu proceďte a dejte stranou (cibuli také). Rozpalte pánev a z obou stran opečte maso. Uchovejte v teple.

3. Přilijte lžíci oleje, vsypte cibuli a 1–2 minuty ji smažte. Přidejte marinádu, osolte a nechte projít varem.

4. Ciabattu rozkrojte na čtyři díly a každý ještě podélně nařízněte. Zakápněte zbylým olejem, vložte list čekanky, maso a cibuli. Přidejte trochu šťávy, případně hořčici.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.38

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit