Strhující chutě vás naprosto ovládnou...
Suroviny
hovězí roštěnec
800
g
nakrájené na plátky
ciabatta
2
ks
olivový olej
2
PL
sůl
čekanka
lístky
červená
hořčice
pepř
čerstvě mletý
Na marinádu
cibule
1
ks
česnek
2
stroužky
rozdrcený
oregano
1
ČL
sušené
víno červené
170
ml
olivový olej
6
PL
Postup
1
DEN PŘEDEM
Promíchejte marinádu a vložte do ní nejméně na dvě hodiny plátky masa.
PŘED PODÁVÁNÍM
2
Vyjměte maso a osušte. Marinádu proceďte a dejte stranou (cibuli také). Rozpalte pánev a z obou stran opečte maso. Uchovejte v teple.
3
Přilijte lžíci oleje, vsypte cibuli a 1-2 minuty ji smažte. Přidejte marinádu, osolte a nechte projít varem.
4
Ciabattu rozkrojte na čtyři díly a každý ještě podélně nařízněte. Zakápněte zbylým olejem, vložte list čekanky, maso a cibuli. Přidejte trochu šťávy, případně hořčici.
Komentáře