Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou

Vynalézavá fúze mezi Středomořím a street foodem – tuhle rybu v podobě burgeru snědí nadšeně i děti!

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Ryby a mořské plody Středomořská

Ingredience

    • 3 lžíce hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
    • 2 lžíce másla + na opečení žemlí
    • 2 kratší kousky vyššího filetu bílé ryby (např. treska), nejlépe bez kůže
    • 2 máslové burgerové žemle
    • velká hrst rukoly

    NA KAPAROVOU MAJONÉZU

    • 4 lžíce kvalitní majonézy
    • 4 lžičky kaparů, okapaných a nasekaných
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • citronová šťáva na dochucení

Příprava jídla

1 Smíchejte přísady na majonézu a dejte stranou.

2 Mouku promíchejte se solí, pepřem a tymiánem a vsypte ji na talíř. Rybí filet z obou stran lehce obtiskněte do mouky, přebytečnou mouku odklepejte. Na pánvi rozehřejte máslo a rybu na másle opečte, přibližně 2 minuty z každé strany nebo déle, podle toho, jak ji máte rádi propečenou. Uchovejte v teple. (Pokud má ryba kůži, opékejte nejprve kůží dolů a před vložením do burgeru ji stáhněte.)

Žemle rozkrojte a obě řezné strany potřete máslem. Na stejné pánvi (pokud je po rybě příliš špinavá, vytřete ji papírovým ubrouskem) krátce opečte řeznou stranou dolů. Bulky potřete připravenou kaparovou majonézou, přidejte trochu rukoly a na ni položte filet. Přiklopte vrškem žemle a okamžitě podávejte, dokud je ryba teplá.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cuketová koprová polévka

Vietnamské vepřové v salátu

Libanonská musaka

Kuře po zahradnicku

Nejlepší masové burgery

REKLAMA

Přidat komentář