
Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou
Vynalézavá fúze mezi Středomořím a street foodem – tuhle rybu v podobě burgeru snědí nadšeně i děti!
Ingredience
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžíce másla + na opečení žemlí
- 2 kratší kousky vyššího filetu bílé ryby (např. treska), nejlépe bez kůže
- 2 máslové burgerové žemle
- velká hrst rukoly
- 4 lžíce kvalitní majonézy
- 4 lžičky kaparů, okapaných a nasekaných
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- citronová šťáva na dochucení
NA KAPAROVOU MAJONÉZU
Příprava jídla
1 Smíchejte přísady na majonézu a dejte stranou.
2 Mouku promíchejte se solí, pepřem a tymiánem a vsypte ji na talíř. Rybí filet z obou stran lehce obtiskněte do mouky, přebytečnou mouku odklepejte. Na pánvi rozehřejte máslo a rybu na másle opečte, přibližně 2 minuty z každé strany nebo déle, podle toho, jak ji máte rádi propečenou. Uchovejte v teple. (Pokud má ryba kůži, opékejte nejprve kůží dolů a před vložením do burgeru ji stáhněte.)
3 Žemle rozkrojte a obě řezné strany potřete máslem. Na stejné pánvi (pokud je po rybě příliš špinavá, vytřete ji papírovým ubrouskem) krátce opečte řeznou stranou dolů. Bulky potřete připravenou kaparovou majonézou, přidejte trochu rukoly a na ni položte filet. Přiklopte vrškem žemle a okamžitě podávejte, dokud je ryba teplá.
Přidat komentář